Naturopatski nasveti (315)

Piše: Erika Brajnik

Mustard (gorjušica)

Mustard je cvetna esenca pljuč, torej empatije. To je esenca tistih ljudi, ki so preveč empatični in posrkajo vso negativno energijo iz okolja. Npr. v pisarni, kjer je 30 ljudi in je ena oseba silno slabe volje, bo samo kdor je preveč empatičen, posrkal vso slabo voljo te osebe. To esenco lahko damo tudi osebi, ki je premalo empatična, ne čuti sočutja do sočloveka. To so predvsem zelo skeptični in cinični posamezniki, lahko bi rekli tudi pesimisti, ki pa zase trdijo, da so realisti. Primer izjave take osebe: “Ne delaj tega, ker itak ne bo pomagalo!” V tem primeru to esenco lahko odlično kombiniramo z esenco Gentian.

Pravijo, da se je koronavirus pojavil zato, da bi v človeku vzbudil izgubljeno empatijo, saj je človek postal preveč sebičen, zlorablja rastline in živali v svojo korist, zlorablja zemljo, ki se zastruplja in je zato ustvarila virus, ki bi človeku pomagal uvideti napako in v njem vzbuditi sočutje do narave in živali. Zato proti njemu ne bi smelo biti ekonomskih ukrepov, ampak le naravovarstveni. Na boleznih se učimo! Latinski rek pravi: “Errare humanum est, perseverare diabolicum!”

Oseba, ki potrebuje esenco Mustard, je preveč povezana s kozmičnimi silami, joče, ko gleda poročila in izve za tragedije, lahko je tudi preveč osredotočena na druge in premalo nase ali obratno, pri čemer je možen samo eden od obeh ekstremov, ni pa zlate sredine.

Vsekakor se oseba Mustard rodi kot empatičen ali cenesteričen tip, velikokrat so to radijski in televizijski napovedovalci, ker imajo zelo lep glas. Vendar jim neravnovesje preprečuje napredovanje in izpolnitev življenjskega poslanstva, zanje je značilno pretirano razdajanje ali pretiran egoizem. Cvetna esenca Musterd bo takšni osebi dala pravo mero obojega!

www.saeka.si

Preberi tudi

Naturopatski nasveti (327)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (335)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (328)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (320)

Naturopatski nasveti

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme