Naturopatski nasveti (267)

Navadno v primeru hormonskega neravnovesja NE svetujem zeliščne hormonske terapije, ampak svetujem krepitev organov, predvsem ledvic in urogenitalnega dela. Pri tem je kopel iz njivske preslice nujno potrebna, izvajajmo jo 1x tedensko.
Zelo pomaga rmanov čaj, ker okrepi maternico in jajčnike, pijemo 2 dcl tega čaja zvečer pred spanjem.
Zakaj prav rman? Ker narava zdravi! Navadni rman, Achillea millefolium, cveti po naših travnikih celo poletje. Njegovo ime izvira iz grške mitoligije, in sicer Achillea po Ahilu, millefolium pa po njegovem videzu, njegovi razvejeni obliki. Legenda pripoveduje, da je med obleganjem Troje Ahil zdravil veliko ran ranjenih in poškodovanih vojakov z rmanovim sokom, ki ga je stiskal naravnost na rano vojakov. Sok deluje antiseptično in učinkovito celi rane.
Tudi kitajska tradicionalna medicina pozna zdravilno moč navadnega rmana, saj sok surove rastline celi rane, deluje protiparazitno, protivnetno in antiseptično.
Najbolj pogosto svetujem rman za krepitev urogenitalnega dela. Ob neredni menstruaciji zelo pomaga večerno pitje ene skodelice rmana. Pomaga pa tudi ob amenoreji (odsotnosti menstruacije) in vaginalnih vnetjih. Proti vaginalni srbečici pomaga splakovanje nožnice z rmanovim čajem. Priprava: 2 dcl vode zavremo in vanjo dodamo 2 zvrhani žlici zelišča, pustimo vreti 20 minut; s to vodo izpiramo nožnico zvečer pred spanjem in zjutraj, srbečica bo takoj popustila.
Za pripravo čaja za pitje pa zavremo v 2 dcl vode, v krop dodamo pol čajne žličke rmana in ga pustimo v kropu samo 3 minute, precedimo in pijemo.
Rmanov čaj odlično pomaga tudi v meni ali za izplakovanje suhe nožnice. Skratka, rmanov čaj pomaga ženski tudi takrat, ko želi zanositi.
V nosečnosti je pa ta čaj škodljiv, saj spodbuja splav, zato ga nosečnica ne sme uživati!
/ konec
www.saeka.si

Zanositev in naturopatski pristop (2)

Preberi tudi

Naturopatski nasveti (330)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (329)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (322)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (331)

Naturopatski nasveti

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme