Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (209)

Naturopatski nasveti (209)

Piše: Erika Brajnik / Rožmarin (2)

Rožmarin zelo dobro spodbuja cirkulacijo: noge, ki zatekajo zvečer, lahko namakamo v rožmarinovi vodi. Rožmarin odpravlja celulit: v kremo za telo kanemo nekaj kapljic jedilnega eteričnega olja rožmarina.
Rožmarin tonificira telo: ob demenci, Alzheimerjevi bolezni in depresiji je dobro, da pijete čaj iz rožmarina enkrat zjutraj in enkrat po kosilu, v kropu pustite čaj 2 minuti. Vstavite eno vejico rožmarina, dolgo 2 cm v 2 dl vode. Misli bodo bolj pozitivne in koncentracija bo boljša. Rožmarin spodbuja spomin, dolgoročno kar za 15 % izboljša spomin in koncentracijo, to navajajo zadnje študije v Angliji. Rožmarin je zelo dober tudi za ožilje, lahko damo nekaj vejic rožmarina v oljčno olje in se s tem masiramo.
Rožmarin lahko postavimo v vzglavnik za boljše spanje; povečal bo prekrvavitev glave, predvsem če imamo trde vratne žile in trd vrat. Rožmarin lahko postavimo tudi pod rjuho na spodnji del blazine (jogija) – pri nogah, tako bo pomagal tistemu, ki ima trde žile, zatečene noge, noge, ki pečejo; ponoči jih bo namreč rožmarin tonificiral in spodbujal prekrvavitev.
Kdor ima mastno kožo, si lahko umiva obraz z rožmarinovo vodo, ker odpravlja zamaščenost kože.
Rožmarin pomaga otroku, če ga boli trebušček; če ima leno prebavo ter veliko plinov, mu dajte rožmarin, da ga žveči surovega, naberite ga na vrtu ali pa naj ga kar sam otrok nabere!
Rožmarin odpravlja zadah, nas zbudi, če smo utrujeni. Ko se skušamo učiti, a nam ne gre, ker nam to ovirata utrujenost in zaspanost, misli pa začnejo begati, lahko požvečimo rožmarin in že bomo bolj zbrani.
Narava nam pomaga, samo uporabljati jo moramo sebi v prid!
Iščimo zdravje!

/ konec
www.saeka.si

03.08.2018

Komentarji

Naročite svoj izvod tednika Novi glas

Naročite se na tiskano izdajo tednika Novi glas že danes!

Prireditve

Vremenska napoved

Copyright © 2017 - 2019 Noviglas, Vse pravice pridržane!