Naturopatski nasveti (205)

Dojenčkom bi sredi poletja vstop v veleblagovnico odsvetovala. Dojenčka bi lahko primerjali z akvarijsko ribico (ki potrebuje nespremenjeno temperaturo vode), v maminem trebuhu je doživljal stabilno okolje, rastel je v toplem in zdaj, ko je na svetu prvo leto življenja ali bolje prva tri leta, potrebuje konstantno temperaturo, predvsem brez nihanj!
Bolj ljube so mi in hvalevredne navade mamic z juga, ki dojenčke po tradiciji povijejo, kot pa tiste, ki dojenčka oblačijo po modi, npr. brez nogavic, oblečene v sintetične materiale, itd.
Skratka, glavno pravilo čez poletje je: pazite na mraz in oblecite se!
Osebno ob temperaturnih nihanjih krepim imunski sistem s povišano dozo probiotika za obdobje dveh tednov in grejem svoje telo v kopeli iz njivske preslice ali z grelnimi blazinicami, tistimi zdravilnimi iz pelina, na primer. Položim jih čez noč na predel jeter, drugo noč na predel vranice, potem na trtico. Na mesto, na katerem vrečka čez noč ustvari kopico grudic, postavim vrečko še naslednjo noč.
Kako vemo, ali telo potrebuje, da ga grejemo? Enostavno: potipajte svoje telo, trebuh, predel pod popkom, nad popkom, trtico. Če je predel hladen, prisluhnite svojemu telesu, grejte ga!
Stari Rimljani so vedeli in cenili toploto, toplota je vir življenja, vse raste na toplem, še paradižnik!, zato so ljubili toplo termalno vodo poleti in pozimi.

/ konec
www.saeka.si

Piše: Erika Brajnik / Vroče - hladno (2)

Preberi tudi

Naturopatski nasveti (475)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (482)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (478)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (468)

Naturopatski nasveti

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme