Naturopatski nasveti (203)

Iridologija ni diagnostična metoda, in to tudi ne sme postati, saj bi tako izgubila svojo vrednost in učinkovitost. Naturopat si lahko postavi delovno diagnozo, na podlagi katere svetuje posamezniku, kako uravnati homeostazo v telesu.
Oko začnemo opazovati po 6. letu starosti. Sestavljeno je iz istih embrionalnih lističev kot organi telesa, živčni sistem itd., zato se informacije lahko prenašajo na iris in se tudi stalno spreminjajo.
Oko je odsev psihofizičnega stanja celotnega organizma. Govori nam o organih in o emocijah. To ni vedeževanje, je enostavno branje telesa, skozi katerega se izražajo zakoni narave. Zato so naravne tehnike zdravja tiste, ki bodo telo najhitreje in najbolj učinkovito uravnale.
Opazovanje očesa ni novost, to tehniko poznamo že zelo dolgo. Naloga iridologa je, da zagotovi ustrezne instrumente, ki spodbudijo sposobnost samoregulacije – ta pa je vsakemu posamezniku prirojena.
Iridologija ni kristalna krogla, to ni prerokovanje. Je dragoceno orodje, ki nam omogoča, da postavimo zanimive ocene o vzročnosti, vitalizmu (energetski kvocient, obrambna zmogljivost), telesnih tekočinah (prenasičenost) in izbiri ustreznih naturopatskih tehnik.
Hipokrat, oče medicine, je poudarjal pomen opazovanja očesa. Dejal je: “Opazujte oko, kako popolno je grajeno v vsaki svoji podrobnosti in kako lepo se celotno telo zrcali v njem”.
Evangelist Luka je o očesu povedal: “Opazuj svoje oko! Če je telo zdravo, je oko svetlo in sijoče, če je telo zavito v temo, je tudi oko temačno”. (Evangelij po Luku, 11. poglavje, verzi 33-36)
Tudi Paracelzij, kemik, alkimist in raziskovalec, je upošteval pomen iridologije: “Vsemogočni Bog je ustvaril tako prefinjeno lepo, detajlno in eksaktno oko, ki je odsev naše celote. Tam je pustil svoj pečat”!

/ konec
www.saeka.si

Piše: Erika Brajnik / Utrujenost in pomanjkanje energije - naturopatske rešitve (3)

Preberi tudi

Naturopatski nasveti (483)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (471)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (476)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (480)

Naturopatski nasveti

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme