Naturopatski nasveti (202)

Na tem irisu je vidnih veliko temnih madežev, kar pomeni presežek toksinov – tako fizičnih kot mentalnih. Vse to kaže na deficit jeter. Oseba je utrujena, ker se preveč jezi in razburja. Ponoči ne spi, ker se poti, bolita jo križ in vrat, je nepotrpežljiva, razdražljiva, neučakana in živčna. Z ustreznimi prehranjevalnimi navadami lahko razbremenimo jetra, da oseba ne bo porabila toliko energije za jezo, ampak ji je bo ostalo dovolj za mirno življenje.
Primer očesa, ki govori o utrujenosti zaradi odvisnosti od sladkorjev. Šibka točka te osebe je dejansko sladkor. Popoldan jo popade močna utrujenost, tako da komaj drži oči odprte. Na irisu je prisoten obroč želodca. Prebava se popoldan poleni, oseba postane utrujena in po kosilu želi jesti kaj sladkega. Vse bolj je apatična, brezvoljna in zmedena, saj na tak način v telesu hrani kandido. Če tako obdobje traja predolgo, lahko zapade v depresijo. Da bo utrujenost zapustila telo, je potrebno urediti presnovo sladkorjev in okrepiti želodec ter prebavo.
Kot vidimo, se kura za odpravo utrujenosti od primera do primera razlikuje. Ko posameznik začne z naturopatsko kuro, ki mu okrepi zdravje in odpravi utrujenost, se tudi iris spremeni. Ko se telo uravna in dosežemo homeostazo, na očesu ne vidimo več presežka sluzi, toksinov, disbioze itd.
Tako kot se telo spremeni, ko shujšamo, tako tudi oko postane drugačno, ko spremenimo življenjske navade. Ljudje smo si podobni, nismo pa vsi enaki, zato vsak potrebuje individualna priporočila, kako naj odpravi utrujenost.
Po televiziji danes lahko vidimo veliko oglasov, kako dobri so magnezij ter vitamini D, C, B itd. To je vse res, toda vsaka terapija ni dobra za vsakogar. Človek je svet zase in le na svoj način lahko doseže telesno harmonijo. Vsak izmed nas je unikat, neponovljivo bitje.
Tudi vsako oko je svet zase, ki nam pomaga razumeti razvoj in individualno genetsko dovzetnost, povezano z zdravjem posameznika, pod pogojem, da o tem presoja izkušen iridolog – naturopat.

/ dalje
www.saeka.si

Piše: Erika Brajnik / Utrujenost in pomanjkanje energije - naturopatske rešitve (2)

Preberi tudi

Naturopatski nasveti (482)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (473)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (465)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (466)

Naturopatski nasveti

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme