Naturopatski nasveti (201)

Vsak drugi, ki prestopi prag moje sprejemnice in pride na naturopatski pregled zaradi različnih težav, neplodnosti, diabetesa, debelosti, psoariaze itd., mi zraven potoži še, da je utrujen!
Utrujenost in pomanjkanje energije sta težavi, ki občasno pestita vsakogar izmed nas. Nekateri pa zapadejo v kronično utrujenost in takrat se sploh ne prepoznajo več. Tarnajo, da ničesar več ne zmorejo, da životarijo. Ko se vrnejo iz službe, so samo še za v posteljo. Nimajo energije niti za druženje s prijatelji niti za otroke ali šport. Tako se kakovost njihovega življenja bistveno poslabša.
Pa poglejmo, kako do pomanjkanja energije sploh pride in kako pri tem lahko pomaga naturopat. Ena izmed zelo uporabnih metod v tem primeru je iridologija. To je veda, ki s pomočjo analize šarenice, beločnice in zenice naturopatu pomaga razbrati, koliko primarne vitalne energije ima posameznik glede na svojo gensko zasnovo. Nekdo je ima lahko veliko; to pomeni, da je bila mati narava z njim radodarna. Ko tak človek zboli, se lahko tudi zelo hitro pozdravi.
Primer očesa z močno poudarjeno primarno vitalno energijo.
Kdo drug pa ima malo primarne energije, saj mu jo je mati narava dodelila manj kot v prejšnjem primeru. Tak človek mora vse življenje paziti na to, kako se prehranjuje, saj sicer takoj zboli.
Primer očesa z manj poudarjeno primarno vitalno energijo.
Ne glede na to, kako radodarna je bila z nami mati narava, lahko na dvig primarne energije vplivamo s primernim življenjskim slogom, dobrimi delovnimi navadami, rednim ukvarjanjem s športom, še zlasti pa s pravilno prehrano. Primarno energijo torej lahko ojačimo, lahko pa jo tudi ošibimo. To je fenotipsko in tudi o tem priča naše oko.
Ko naturopat ugotovi, kje je “zaškripalo”, kje oseba dela napake, takrat mu lahko svetuje, kako izboljšati življenjske navade, da bo utrujenost zapustila telo.
Naj navedem nekaj primerov.
Ta iris nam pove, da je oseba zelo nemirna. Po vsej verjetnosti ima težave z nespečnostjo. Na južnem delu irisa so znaki sluzi. S pravilno prehrano, kopelmi iz njivske preslice in ustreznimi cvetnimi esencami, ki pomirijo strah – saj tako razžarjena zenica govori samo o strahu -, se človek umiri in bolje spi. Ko dobro spimo, se telo lahko regenerira in smo posledično čez dan manj utrujeni.
/ dalje
www.saeka.si

Piše: Erika Brajnik / Utrujenost in pomanjkanje energije - naturopatske rešitve (1)

Preberi tudi

Naturopatski nasveti (478)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (467)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (471)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (472)

Naturopatski nasveti

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme