Naturopatski nasveti (200)

Opekline in pretirano izpostavljanje soncu tudi slabita naš imunski sistem, slab vpliv na termoregulacijo šibi naš imunski sistem, zato je integracija s probiotiki na morju toliko bolj smiselna. Tudi koža bo izgledala bolje, saj bo posredno učinkovito absorbirala več dobrih hranil iz morja.
Kako pa se lahko pripravimo na morje, da ga bomo kar najbolje zaužili? Dober način je ta, da pred dopustom in po njem izvedemo prečiščevalno kuro črevesja z ricinusovim oljem; tako bomo kar najbolje pripravili telo in našo absorpcijo, da bodo učinkovine morja 100 % zaužite skozi vse kanale telesa.
Terapija z ricinusovim oljem (je NE izvajajo posamezniki, ki odvajajo blato 2- ali 3-krat na dan!):
5 kapljic ricinusovega olja v kozarec vode 5-krat na dan 6 dni pred dopustom in 6 dni po njem. Po kuri z ricinusovim oljem pa vedno izvedemo probiotično kuro za obdobje dveh tednov!
Sama izbira probiotičnega seva je odvisna od našega odvajanja blata, kako pogosto odvajamo blato, kakšne konsistence je blato … Da preprečimo porast patogenih gliv, ko je blato tekoče ali kašasto, bomo vzeli probiotični izdelek z glivo Saccharomyces Boulardii, ki ga jemljemo tudi ob diareji. Ob vsakem odvajanju vzamemo 2 kapsuli in diareja se v enem dnevu ustavi.
Pri težnji k zaprtosti, za lepšo polt ali ob opeklinah izbiramo probiotične izdelke z nizko vrednostjo milijard bakterij (maksimalno 3 milijarde) s sevi Lactobacillus Lactis in Casei, ki odlično odpravljajo zaprtost in vplivajo na elastičnost in zdravje kože. Probiotik z največ 1 milijardo bakterij pa naj izberejo tisti posamezniki, ki imajo težave s kroničnim zaprtjem.
Z urejeno absorpcijo bo tudi dopust pravi, brez toksinov in lahko bomo uživali ter se sprostili, tako kot si zaslužimo! Če prebava ne deluje pravilno, je tudi naše psihično stanje nestabilno, saj je živčni sistem tesno povezan z delovanjem črevesja. Navsezadnje črevesja ne imenujemo brez vzroka drugi možgani.
Ko smo živčni in napeti, zaskrbljeni in prestrašeni, se to zrcali tudi na našem živčnem sistemu, saj živčni prenašalci stres prenesejo tudi v druge dele telesa. Stres, ki je v glavi, se zrcali v prebavi in obratno: če smo zaprti ali imamo diarejo v kombinaciji z okrnjeno absorpcijo, se bo v glavi sprožilo več stresa. In prav te neprijetne situacije lahko na dopustu preprečimo z ustrezno probiotično kuro, s katero si bomo uredili absorpcijo, prebavo in stres. Na takšen način bomo lahko zaužili dopust polno, celostno, v vseh razsežnostih, tako kot si zaslužimo in kot nam pripada!
/ konec
www.saeka.si

Piše: Erika Brajnik / Kam na dopust... na morje? (3)

Preberi tudi

Naturopatski nasveti (473)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (465)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (470)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (482)

Naturopatski nasveti

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme