Naturopatski nasveti (198)

Dopust ob morju lahko predstavlja pomembno priložnost za regeneracijo telesa in krepitev organizma, zato je pomembno, da poznamo vse prednosti poletnega morskega dopustovanja.
Morska voda vsebuje veliko mineralov, kot so kalij, magnezij, železo, baker in jod. Po sestavi je najpopolnejša in najpomembnejša mineralna voda, ki obstaja na svetu, saj vsebuje skoraj vse elemente, prisotne tudi v našem telesu, npr. vitamin E, in mikroorganizme, ki sproščajo protibakterijske in protivirusne sestavine.
Morska voda zniža krvni pritisk, deluje antibakterijsko in razkužilno, spodbuja presnovo, cirkulacijo, dihanje, tonificira mišice, zelo dobro deluje pri revmatizmu in bolečinah v sklepih ter seveda deluje odlično pri hipotirozi.
Morska voda zaradi procesa ozmoze spodbuja drenažo tekočin. Deluje pozitivno tudi na kožo, saj jo poživlja, prečiščuje, deluje antibakterijsko in tudi protivnetno. Morsko vodo uporabljamo tudi kot antimikotik in revitalizator.
Morski zrak je poln joda in drugih mineralov, zato je dobro, da pri morju globoko vdihujemo morski zrak 20 minut na dan; zjutraj in zvečer izvajamo globok vdih skozi nos ter izdih skozi usta – idealno je, da to počnemo ob zori in sončnem zahodu. Tako početje je prava terapija z morskim zrakom, vendar vsekakor pomagajo tudi dolgi sprehodi ob morju.
Poleg vdihovanja morskega zraku je pomembno gibanje, zato predstavlja plavanje vsaj 1 uro na dan v morju odlično spodbudo za presnovo in tonifikacijo telesa, za krepitev pljuč in srca ter celotnega imunskega sistema.
S toploto se nam tudi apetit zmanjša, pomembno pa je, da na dopustovanju pri morju izbiramo morsko hrano: ribe, alge, školjke, rake… Na takšen način bo zdravljenje popolno.
Morska voda deluje protivnetno, saj vsebuje natrij, baker in žveplo, torej pomaga in zdravi vse težave s kožo: dermatitis, ekcem, psoriazo, luskavico, vse vrste nečistoče ter razdraženosti na koži itd. Sonce in morje skratka zdravita vse kožne neprijetnosti.
Kopanje v morju je zdravilno, saj morski valovi delujejo na naše telo kot naravna fiziokinetska terapija, katere sestavni del so organske in anorganske komponente (organske – alge; anorganske – natrij, jod itd).
/ dalje
www.saeka.si

Piše: Erika Brajnik / Kam na dopust... na morje? (1)

Preberi tudi

Naturopatski nasveti (483)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (473)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (480)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (471)

Naturopatski nasveti

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme