Naturopatski nasveti (197)

Iridologija ni magična krogla, iris dejansko govori naturopatu – iridologu o psihofizičnem stanju posameznika, ki ga pregleduje. Na podlagi iridološkega pregleda naturopat ne postavi diagnoze, ampak delovno diagnozo, s katero pomaga posamezniku, da uravna energijo telesa.
Vsaka druga oseba, ki prestopi prag moje sprejemnice, reče: sem utrujen, nimam energije!
Pomen očesa so poznali že v starem Egiptu. Leonardo da Vinci piše o odlični zgradbi očesa in o tem, kako se v njem zrcali celo telo. Oko nam govori o energiji posameznika, o vitalni energiji posameznika, koliko je telo odzivno na napad virusov, bakterij …, koliko moči in življenja ima. Skratka, govori nam o genskem zapisu, o tem, kar nam je dala mati narava. Govori pa nam tudi o fenotipskem delu, to pomeni o naših razvadah glede telesne aktivnosti oziroma neaktivnosti, o napačni prehrani, o tem, da smo zasluzeni, zakisani, pa tudi, kateri organ je najbolj obremenjen.
Strokovnjaki iridologi iz očesa razberejo tudi emocionalni del posameznika, koliko je odločen, trmast, prestrašen, len, neodločen itd.
Oko govori o bolezni in zdravju, govori o preventivi in kurativi. Pove naturopatu, koga ima pred seboj, katere so šibke točke posameznika, in tudi pokaže rešitev, kako to uravnati.
Fenotipski del očesa se spreminja, najpogosteje se kaže to na irisu in beločnici. Zenica pa nam govori o emocijah, pričakovanjih, lažeh. Oko nam dejansko pove vse o posamezniku, ki ga imamo pred seboj, samo razbrati ga moramo pravilno.
Oko govori o zdravju ne o bolezni, o jezi posameznika, o veselju, žalosti, o odnosu, ki ga ima s seboj, s svetom, s starši. Oko govori o tebi, individuumu, o nobenem drugem, ne govori o diagnozi, ampak o osebi in celi njeni zgodovini in predispozicijah. Je kot prstni odtis.
Ko naturopat pove neki osebi, kar je razbral iz očesa, se ta oseba spozna v opisu, začuti svoje značilnosti, zato enostavno verjame in zaupa besedam in sledi napotkom, ker se ga je naturopat dotaknil.
Tako tudi najbolj skeptični začnejo upoštevati navodila, ki jih da naturopat. Ko vidijo učinke na sebi, pripeljejo na posvet celo družino. Tako se je zgodilo z menedžerjem, ki je od septembra shujšal 23 kg, seveda je želel nato okrepiti celotno družino z naturopatskim pristopom, kar smo z veseljem storili.
www.saeka.si

Piše: Erika Brajnik / Iridologija v naturopatiji

Preberi tudi

Naturopatski nasveti (477)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (466)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (465)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (472)

Naturopatski nasveti

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme