Naturopatski nasveti (196)

Narava nam daje česen, uporabljajmo ga. Česnu pravimo tudi naravni antibiotik. Študije so pokazale, da zavira celo rast raka. Česen niža holesterol v krvi, redči kri, krepi žile. Česen deluje kot antimikotik, je antioksidant in dejansko krepi imunski sistem.
Osebno zaužijem vsak dan strok česna. Kako uživati česen? Pomembno je, da ga uživate svežega in ne v tinkturah ali kapsulah, ker sveži česen ima največ vitalne energije. Pomembno je tudi, da ga ne mešamo z drugimi živili, da bi jedli na primer radič s česnom, v tem primeru ne govorimo o isti zdravilni moči živila, kot če ga uživamo samega.
Pomembno je tudi, da ga ne obdelamo termično, saj dajemo telesu drugačno informacijo, kot če česen uživamo surov.
Skratka, česen uživajte: surov, svež, samostojno in ne termično obdelanega, tako bo vašemu telesu najbolj služil.
Imela sem za pacienta gospoda s hepatitisom, ki si je bolezen spravil v remisijo samo z jetrnim jedilnikom in svežim česnom!
Tudi za otroke je česen pomemben, sploh za tiste, ki so polni glist ali se jim le-te ponavljajo. Otrok, ki je bledičen, neješč in ki stoka, da ga pogosto boli trebuh in da ga srbi ritka, naj uživa surovi česen, prav surov, toliko kosov naj ga poje, kolikor let ima. Česen se popije kot tableto, da se ga ne grize, potem ne peče.
Tudi kdor ima občutljiv želodec in reče, da česna ne more zaužiti, ker ga peče, naj začne s samo enim kosom zvečer pred spanjem, kajti česen bo pozdravil njegov želodec, ne tableta!
Otrok, ki je pogosto bolan, naj vsak večer pred spanjem popije nekaj kosov česna oziroma toliko kosov česna, kolikor let ima. Tako bomo naredili dvoje: imeli bomo zdrave otroke in naučili jih bomo, da se je vredno potruditi za zdravje in da ima narava zdravilno moč, v katero je treba vedno zaupati! S tem, ko jim dajemo toliko kosov česna, kolikor let imajo, jih navajamo k odgovornosti, da se zavedajo, da je zdravje odvisno od njih samih in da so zanj odgovorni.
Iščimo zdravje!
www.saeka.si

Piše: Erika Brajnik / Zdravilna moč česna

Preberi tudi

Naturopatski nasveti (479)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (466)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (476)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (482)

Naturopatski nasveti

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme