Naturopatski nasveti (190)

Dokazano je že, da, kdor pogosto uživa živila, ki imajo visok glikemični indeks, ima veliko več možnosti, da zboli za diabetesom tipa II., da bo trpel prej za srčna obolenja ali da bo zbolel za rakom. Infarkt je tesno povezan z nepravilno prehrano, ki je vezana na prevelik vnos sladkorjev v telo.
Obilne večerje s polno hrane in sladkorja nas dejansko postarajo! Ko govorimo o kraljevskem zajtrku in siromašni večerji, mislimo prav na omenjena dejstva, nanašamo se na presnovo sladkorjev in delovanje avtonomnega živčnega sistema in hitrost presnove.
Hrana, ki energetsko šibi vranico: banana, krompir, koruza, pšenica, paradižnik, kaki, buča, mlečni izdelki.
Morfološka oblika človeka z vranico v deficitu
Iz knjige Naturopatski priročnik za samopomoč.
Emocionalni del
Emocionalno je diabetes vezan na blokado tretje čakre, to je blokada ljubezni do samega sebe. Po tradicionalni kitajski medicini vemo, da je podorgan slinavke, ki ureja inzulinska nihanja v telesu, želodec. Skozi želodec sprejemamo hrano v telo, jo predelamo in jo asimiliramo. Isto se dogaja z našimi čustvi, ko neke osebe ne “prebavljamo” ali pa moramo “pogoltniti” določeno situacijo. Zunanji svet prihaja v naše telo skozi želodec in določeno situacijo, tudi če nam ni všeč, moramo sprejeti, predelati in potlačiti globoko vase, tudi če nam nikakor ne ugaja.
Take so moje izkušnje z bolečino želodca otrok; ta je večkrat psihičnega vzroka in ne fizičnega. Tista emocija, ki tu najbolj kraljuje, je občutek krivde. Lahko si pomagamo z Bachovo cvetno esenco PINE, ki deluje na tretji čakri in odpravi ves občutek krivde po nekrivem iz telesa!
S hrano se pa vsekakor vse začne, če otrok ne uživa vsak dan sveže zelenjave, mu tudi Bachove cvetne esence ne bodo pomagale.
Vsak dan se lahko odločimo, ali hranimo bolezen ali zdravje!
/ konec
www.saeka.si

Piše: Erika Brajnik / Diabetes tipa 2 v naturopatiji (4)

Preberi tudi

Naturopatski nasveti (467)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (473)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (471)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (470)

Naturopatski nasveti

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme