Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (185)

Naturopatski nasveti (185)

Piše Erika Brajnik / Holesterol v naturopatiji (2)

Naturopat ni naravni zdravnik, ne zdravi z zelišči. Naturopat krepi osebo, ki jo ima pred seboj, krepi bazo, to je telo. Da vam bolje razložim, vam dam primer: zakaj bi dajali na mizo, ki je umazana, čist prt, saj se bo umazal; isto se dogaja z naturopatijo, zakaj bi dovajali zdrava zelišča v telo, ki je polno toksinov, v katerem absorpcija ne deluje. Telo je potrebno najprej prečistiti! Kako? S hrano! Samo hrana zdravi, in to taka hrana, ki bo krepila jetra, skratka, hrano uporabljamo v naturopatiji kot zdravilo. Zato odsvetovanih živil ne smemo nikakor uživati, niti v mikro količini, saj se tako “zastrupljamo”.
Gospa se je dva meseca držala navodil glede hrane in je v dveh mesecih shujšala 8 kg in njen holesterol je padel z 10 na 6. Ko je prišla k zdravnici, le-ta ni mogla verjeti svojim očem in krvni sliki. Čestitala ji je. Gospa je pričela normalno spati, rekla je, da je mirna, da ima veliko energije, da nima več refluksa, nočnega potenja, da je ne boli več križ in da ji roke ponoči ne drevenijo več. Prečistila je svoje telo, tako da je s hrano nahranila in ponovno aktivirala najpomembnejši prečiščevalni filter telesa: jetra. Vsako sekundo je v jetrih prisotne kar 10 % vse krvi našega telesa. Vsako minuto jetra filtrirajo 1,4 litra vode.
Ko so jetra šibka, se toksini začenjajo nalagati v telo, v tistih predelih telesa tako zmanjšajo encimatske reakcije organizma. Tako se ustavi komunikacija med zunanjostjo in notranjostjo celice.
Naša jetra presnavljajo hranila, hormone in učinkovine zdravil. Zato mora ta filter delovati brezhibno!

/ dalje
www.saeka.si

09.02.2018

Komentarji

Naročite svoj izvod tednika Novi glas

Naročite se na tiskano izdajo tednika Novi glas že danes!

Prireditve

Vremenska napoved

Copyright © 2017 - 2019 Noviglas, Vse pravice pridržane!