Aktualno

Naturopatski nasveti  (181)

Naturopatski nasveti (181)

Piše Erika Brajnik / Odgovornosti v naturopatiji

Koliko odgovornosti prinaša naslov, recimo prvi / edini, ali to, da te “popredalčkajo”, recimo kot naturopat. Potrebuje človek toliko odgovornosti, potrebuje človek nazive? Rekla bi, da prav ne, kajti to so človeški nazivi, last človeka ne narave. Najbolj pomembno je, kaj smo, kaj vsak dan počnemo in kako pri tem uživamo, oziroma, da delamo s srcem. Ljubim naturopatijo, vsak dan živim in delam zanjo, torej za mater naravo, širim njen glas, ne svojega, mi ne pripada. Tako sem seveda tudi svobodna, saj ne potrebujem obdržati, zadržati in si izboriti nobenega naziva; resnično jih ne potrebujem.
Resnici na ljubo, marsikdo v Sloveniji ne bi vedel, kaj je naturopatija, če ne bi vsak teden brezplačno pisala člankov o njej, vsak mesec pisala brezplačnih prispevkov o njej in hodila na TV brezplačno in govorila o njej. Kajti naturopatija je smisel življenja, narava je najmočnejše zdravilo na svetu, ona nas vodi, iz nje smo nastali in k njej se vračamo. Ko govorim ali pišem o naturopatiji, se moje srce veseli, zato to z veseljem delam. In me ne utruja.
Vsekakor se iz srca zahvaljujem Alji Tasi za prelep intervju in Tini Hausser za iz srca izrečeno videnje o naturopatiji v Sloveniji.
Sem tudi predsednica Združenja naturopatov Slovenije, ki smo ga ustanovili pred tremi leti. To je glas naturopatov Slovenije, saj vsako leto prirejamo naturopatski kongres s priznanimi mednarodnimi predavatelji; kongres je dosegel celo svetovni naturopatski vrh, saj bo letos z nami tudi predsednica Svetovne naturopatske organizacije (WNF) dr. Iva Lloyd iz Kanade. Na prejšnjih naturopatskih kongresih smo že imeli v gosteh ugledne naturopate iz Italije, Francije, Španije, Nemčije, Kenije, Gvatemale, Urugvaja idr., ki so imeli izjemna in poučna predavanja. Škoda, da med naštetimi ni bilo Slovencev, ki se zadnje čase vneto oglašajo, ali drugih strokovnjakov, pa čeprav so vsako leto prejemali povabilo za sodelovanje. Redno sodelujem in obiskujem tudi mednarodne naturopatske kongrese; žal, tudi tam nisem srečala nikogar od navedenih.
Seveda tudi letos pozivam vse naturopate iz Slovenije, Evrope in sveta k sodelovanju, da se nam pridružijo in oddajo svoj pečat k naturopatskemu dogajanju v Sloveniji. Kajti besede brez dejanj ostajajo prazne.
Moje naslednje naturopatsko predavanje bo marca letos na kongresu v Lizboni. V Slovenji pa bomo prav kmalu imeli v gosteh izjemne goste, in sicer na 3. Naturopatskem kongresu Slovenije, ki bo potekal 21. 4. 2018 v Ljubljani, v Avstrija Trend Hotelu.
Tema letošnjega kongresa je Anksioznost in depresija v naturopatiji.
Toplo vabljeni!

www.saeka.si

12.01.2018

Komentarji

Naročite svoj izvod tednika Novi glas

Naročite se na tiskano izdajo tednika Novi glas že danes!

Prireditve

Vremenska napoved

Copyright © 2017 - 2018 Noviglas, Vse pravice pridržane!