Naturopatski nasveti (163)

V nekaterih kulturah verjamejo, da imajo lasje nadnaravno moč povezanosti s kozmično energijo, zato si ženske las ne strižejo. Daljši kot so lasje, več védenja, znanja in odprtosti ima ženska. Zato si ženske tudi las ne barvajo, saj več slojev kemikalij je na laseh, slabša naj bi bila ženska povezava s kozmičnimi energijami vesolja.
Lasje in nohti imajo podobno strukturo. Oboji se v nosečnosti spremenijo, oboji ošibijo med farmakološkimi kurami.
VAJA
Vaja za krepitev nohtov in las: 3-krat na dan drgnimo nohte ene roke v nohte druge roke za 5 minut. Vaja, ki jo lahko preprosto izvajamo na ležalniku ob morju, krepi nohte in lase, čutili boste, kako vibracija energije, ki ste jo sprožili, potuje po prstih in po roki vse do glave in lasišča.
Zakaj vaja tako deluje in kaj nam govorijo naši nohti? Nohti se kot lasje spreminjajo in kažejo na določeno psihofizično stanje posameznika. Tako imamo različne oblike nohtov, ki nakazujejo na različne težave:
kratki kvadratni nohti = oseba je konkretna, realna, racionalna
koničasti nohti = oseba je posesivna, maščevalna, sebična
nohti z belimi pikami = pomanjkanje kalcija, zakisanost
napihnjeni nohti = presežek toksinov v telesu
nohti s podolgovatimi črtami = leno črevesje
majhni in ploščati nohti = oseba je dobra in naivna
predolgi nohti = introvertirana oseba z malo vitalne energije
trikotni nohti = živčna, maščevalna oseba
Poleg nohtov so prsti na roki povezani z različnimi organi:
PALEC
Povezan je s pljuči. Ko spodbujamo energijo palca, dejansko spodbujamo energijo pljuč. Pri prehladu in vseh težavah dihalnega trakta, pri žalosti, melanholiji, izgubi ljubljene osebe lahko masiramo in spodbujamo energijo tega prsta. Na palcu so prisotne vse točke glave.
KAZALEC
Se veže na debelo črevo, celoten prebavni in celo dihalni trakt. Stres v glavi se zrcali v prebavi. Kazalec je prst, ki izraža voljo, sposobnost uveljavljanja lastne volje, ukazovalnost. Je prst, ki se najbolj veže na naše družbeno življenje, naš odnos do okolice.
SREDINEC
Ta prst je vezan na težave s hrbtenico, mišicami in kostmi. Veže se z energijami jeter (jeza) in srca. Ko se ne počutimo dovolj ljubljene, smo jezni, žalostni, nase prelagamo preveč bremen in posledično se hrbtenica ukrivi.
PRSTANEC
Prstanec je prst ljubezni, tudi ljubezni do samega sebe. Če so na tem prstu prisotne podolgovate črte, pomeni, da se nimamo dovolj radi. V tem primeru delujejo odlično Bachove cvetne esence. Prst je vezan na težave z ledvicami, nogami, mrzlimi okončinami, krči idr.
MEZINEC
Najmanjši prst je povezan s spolno energijo in stopali. Frigidnost, impotenca, pomanjkanje libida in druge težave, vezane na urogenitalni del.
Kot je opisano zgoraj, omenjena masaža, ki jo izvajamo 3-krat dnevno po 5 minut, nam ne pomaga samo pri krepitvi nohtov in las, ampak aktivira pretok energije po celem našem telesu. V tistih prstih, ki so po masaži bolj boleči, energija ne teče dovolj dobro. Zdravo naturopatsko pravilo je to: dokler boli, masiraj!
Med izvajanjem omenjene masaže je priporočljivo, da nohti niso nabarvani.

Erika Brajnik
www.saeka.si

Naturopatski nasveti na dopustu (2)

Preberi tudi

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Najbolj brano

Prireditve

Vreme