Napredovanje in ugleden play-off

Piše: HC

Pri Športnem krožku Kras se veselijo uspehov

Namiznoteniška prvenstva so prišla dokaj nemoteno do konca. Majhne, tri ali štiričlanske zasedbe v velikih dvoranah zlahka ohranjajo medsebojno varnostno razdaljo, tako da se je dalo vse skupaj, vključno s treningi in potovanji, upravljati brez večjih ovir.

Pri Športnem krožku Kras se tudi letos veselijo napredovanja, in sicer prestopa paradne moške ekipe iz državne B2 v B1 ligo šele po prvi sezoni med drugoligaši. V Zgoniku imajo zelo mlado ekipo, ki predstavlja tudi perspektivo za prihodnost. Člani moštva so Matteo Parenzan, ki je tudi kandidat za paralimpijske igre v Tokiu, Francesco Trevisan, Simone Fazi in Luca Ceppa, postavo so sproti dopolnjevala tudi dekleta, ki smejo nastopati v moških ligah. Na odločilni tekmi proti Latisani (zmaga Krasa s 5 : 2) je fante okrepila Irene Favaretto, ki igra sicer v A2-ligaški vrsti. Trener je slovaški strokovnjak Dušan Michalka, ki vodi vse Krasove ekipe. V mlajših starostnih skupinah trenira v klubu tudi nekaj domačih slovenskih dečkov.

Uprava kluba se še ni odločila, ali bodo lahko sprejeli izziv sodelovanja v ugledni B1 ligi, v kateri so nazadnje tekmovali, ko sta bila za zeleno mizo Bojan Simoneta in Edi Bole. Za zdaj uživajo v lepem uspehu za celotno društvo.

V nedeljo se je končal redni del ženske državne A2 lige, najbolj prestižnega ekipnega tekmovanja, v katerem je zaposlen zgoniški klub. Eva Carli, sestri Martina in Vanja Milič ter Irene Favaretto so v svoji C skupini zasedle končno tretje mesto in se tako uvrstile v play-off za napredovanje v A1. V zadnjem krogu tekem so v Castel Goffredu pri Mantovi dekleta premagala Piso in po hudem boju izgubila proti gostiteljicam, ki so pristale na prvem mestu v skupini. Zdaj čakajo priprave na končnico prvenstva, potešene pa so v bistvu že z doseženim primarnim ciljem.

Omeniti gre, da je bil te dni gost v zgoniški občinski telovadnici selektor italijanske mladinske državne reprezentance, trener armenskega porekla Levon Zakaryan. Vodil je niz individualnih treningov z najbolj obetavnimi člani kraškega društva.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme