Namizni tenis iz naših logov

Piše: HC

Pogled na individualne športne panoge

Individualne športne panoge je v času, ko živimo po sili razmer na predpisani razdalji, seveda bistveno laže varno razvijati. Med s tega vidika neproblematične športe sodi nedvomno namizni tenis. Tekmovalke in tekmovalci iz državnih lig so z izjemo trdega lockdowna v marcu in aprilu stalno trenirali, v prejšnjih tednih pa so se ta ekipna državna tekmovanja začela po ustaljenem sistemu zgoščenih krogov, ko se na enem prizorišču zbere več ekip, da odigra vsak vsaj dve tekmi.

Paradni konj Športnega krožka Kras je ženska postava, ki meri moči v A2 ligi. Sezono je začela z zmago in porazom na gostovanju v Pisi. Zgoniška dekleta so v krstnem nastopu premagale Asolo s 4 proti 0, nato pa so se morale sprijazniti s porazom s 4 proti 2 po hudem boju proti sardinski ekipi Quattro Mori iz Cagliarija. Kras slovaškega trenerja Dušana Michalke, ki je bil vse leto 2020 v občinski telovadnici na voljo za treninge z društvenimi igralkami in igralci, nastopa letos v nekoliko spremenjeni postavi. Za prvenstvo 2021 ne računajo na dolgoletni steber Katjo Milič, zato pa so na svojem mestu Eva Carli in sestri Martina in Vanja Milič. Novo ime pa je perspektivna 18-letna Irene Favaretto iz Veneta, ki zdaj živi v Trstu in so jo v Zgoniku rade volje sprejeli. Edini krog, ko bodo štiri ekipe skupine C v zgoniškem športno-kulturnem središču, bo 14. marca. Še prej, v nedeljo, 14. februarja, bodo krasovke zaposlene v Asoli pri Mantovi, kjer bodo merile moči s Piso in pa s klubom Alfieri di Romagna iz Forlija. Kam lahko ciljajo izkušena zgoniška dekleta, je težko reči, nedvomno se želijo čim prej rešiti, po drugi strani pa so se v zadnjih sezonah vedno spogledovale s play-offom, dosegle so celo tudi napredovanje – povratek v A1.

Zgoniški klub ima tudi žensko postavo v B ligi, kjer se kalijo mlajše “pingpogašice”, opora zanje pa je tako za zeleno mizo kot na trenerski klopi legenda Sonja Milič. Fantje pa letos, z rosno mlado zasedbo najstnikov, tekmujejo v zahtevni B2 ligi, v kateri so svojo pot začeli z lepo domačo zmago proti Clesu, ki je nedvomno vlila poguma in samozavesti celotnemu taboru.

Uvodna trditev je bila, da je namizni tenis seveda individualni šport, do zdaj pa smo govorili le o ekipnih ligah. Eva Carli in Irene Favaretto sta konec prejšnjega tedna nastopili kot posameznici tudi na absolutnem državnem prvenstvu v Terniju, kjer je prvakinja tretje leto zapored postala Giorgia Piccolin, članica športnega krožka italijanske vojske. V finalu je premagala Chiaro Colantoni (Norbello). Favarettova se je prebila do osmine finala, torej v Top 16, kar je zanjo zelo dober rezultat, Carlijeva pa je obstala v predtekmovalni skupini.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme