Mladinski dom: v dobri družbi čas hitro mine

V Mladinskem domu so se 11. junija začeli Poletni izzivi 2012. Prvi teden je bil namenjen videodelavnici, ki jo Mladinski dom prireja že šesto leto zapored. Vodil jo je kot vedno pedagog in mentor mladih filmskih in video ustvarjalcev Ciril Murnik iz Kulturno umetniškega društva Marnie film iz Ljubljane. Skozi ta leta so si tako otroci, ki redno obiskujejo poletno središče, kot vzgojitelji nabrali kar nekaj izkušenj v pripravi filmov. Pod mentorstvom vzgojiteljice Martine Šolc in mlajših pomočnikov so si otroci najprej izbrali zvrst filma, vsebino in scenarij, zatem pa so se veselo in marljivo lotili dela. Vsak izmed njih je imel priložnost, da se je lahko izkazal: nekateri so narisali čudovite risbe, drugi so se preizkusili kot igralci, snemalci ali v vlogi režiserja. Delo mladih ustvarjalcev je pohvalil tudi letošnji gost, gospod Peter Jarh iz Javnega sklada za kulturne dejavnosti Republike Slovenije, ki je pobudo tudi finančno podprl.
V pomoč vzgojiteljem so letos bili animatorji Jasna, Mickey, Kevin, Maria in Ivana.
V Mladinskem domu je eden izmed glavnih ciljev ta, da se otroci dobro počutijo. Zato so jim animatorji za dobro jutro ponudili skupinske igre in dinamike, ki so pripomogle k veselemu vzdušju. Spoznali so veliko iger in preizkusili so se v metanju frizbija in badmingtonu. Torej ni manjkalo časa za sproščen in prijeten pogovor ter za gojenje medsebojnih odnosov.
V drugem tednu so bili na vrsti izleti in vsakovrstne dogodivščine, ki so prinesle veliko zabave in čudovita ter pomembna doživetja. Naj tu omenimo ekskurzijo v pevmski in soški park, sledili so kopanje v Sesljanu, tarzaning na Nevejskem sedlu, rafting po Soči v Bovcu. Vroči teden so otroci sklenili s ponovnim skokom v morje.
Poletnih izzivov je konec, a naslednji teden čaka udeležence Zeleni teden v Žabnicah, zato… (dalje prihodnjič)

Šolsko leto se je sklenilo in začel se je najlepši čas v letu: tako vsaj menijo “Trinkovci”, ki so nam na zaključni prireditvi razkrili, da je najlepša beseda na svetu “počitnice”.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme