Keep yourself busy

Razstavljajo Katarina Müller, Katja Špiler, Anja Radović in Dan Adlešič. Avtorje in njihova dela je predstavila kustosinja galerije Katarina Brešan.
Prva generacija prihodnjih diplomantov Oddelka za unikatno oblikovanje Akademije za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani se predstavlja s produkcijo del, ki so nastajala med študijskimi leti. Razstava v Galeriji Tir je njihov prvi skupni projekt in odraz eksperimentiranja v različnih medijih ter materialih, znotraj katerih odkrivajo možnosti avtorskega izražanja. Postavitev sicer ni zamišljena kot enoten projekt, vsak avtor se predstavlja s samostojnimi deli, rdeča nit vseh stvaritev pa so ostra ironija, inventivnost in mladostna svežina. Poigravajo se z elementi in situacijami iz vsakdanjega življenja, spreminjajo jih v estetske predmete s pomenljivo, tudi družbenokritično sporočilnostjo. Skupino povezuje poleg tega velika želja po ustvarjanju, po skupnem delovanju, ki jih nenehno zaposluje in osrečuje. Držijo se pravila, ki je deloma razvidno iz naslova razstave, v celoti pa je z žeblji pribito na steno galerije: The only way to be truly happy, is to keep yourself busy (Resnično si srečen, samo če se vedno z nečim ukvarjaš).

V Galeriji Tir v Solkanu je bilo v petek, 29. junija 2012, odprtje razstave Keep yourself busy; razstava bo na ogled do sobote, 14. julija 2012.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme