Šport

Karen Hervat lokostrelski up

Karen Hervat lokostrelski up

Uspešno lokostrelstvo v ŠD Zarja v Bazovici

Tokrat se za spremembo posvečamo lokostrelstvu, ki je olimpijski šport in ga pri nas goji Športno društvo Zarja v Bazovici pri Trstu. V nedeljo, 4. avgusta, so v Zarjinem športnem središču uresničili tekmovanje za Memorial v spomin na ustanovitelja in športnega delavca lokostrelskega odseka društva Aleksandra Ražma. Tekma z olimpijskim in sestavljenim lokom na različne razdalje do največ 70 metrov je veljala tudi kot zadnji krog kvalifikacij tekmovalcev iz naše dežele na državno prvenstvo, ki bo jeseni. Mednarodni pečat je dogodku dala udeležba posameznic in posameznikov iz Slovenije in Hrvaške. Tekmovali pa so tudi nekateri člani domače Zarje, tako v članski kot v mladinskih kategorijah.
V tarče so streljali tudi razni državni reprezentanti, nase sta na bazovski zelenici (z zmago z levo roko v svoji kategoriji na 70 metrov) opozorila zlasti 18-letna (letnik 2001) lokostrelca društva Archery Team Trieste Elia Biscardo in Karen Hervat. Hervatova je kariero začela pri Zarji in se lahko že ponaša z medaljami na mladinskih evropskih prvenstvih. Mednarodne uspehe je že požela tudi v letošnji sezoni, ko se poleg na italijansko prvenstvo v Lignanu pripravlja predvsem na mladinsko svetovno prvenstvo v Madridu konec meseca. Njen doslej največji uspeh pa je mladinski evropski naslov ekipno pred dvema sezonama v dresu državne izbrane vrste. V nedeljo v Bazovici sicer ni streljala najbolje, vendar očitno formo pred vrhunci sezone šele stopnjuje. Mladinka bo še dve leti, sama je dejala, da o olimpijskih igrah 2020 v Tokiu ni več mogoče sanjariti, da pa se bo potrudila, da poskusi priti v Pariz štiri leta kasneje. Pot je vsekakor še zelo dolga.
Karen Hervat je od Zarje odšla za svojim trenerjem Morenom Granzottom, ki je najprej presedlal k tržaškemu klubu Ascat, nato pa ustanovil društvo Archery Team Trieste. Granzotto je svojčas v dresu Zarje s Katjo in Tamaro Ražem pri Zarji soustvaril zlato generacijo društvenih tekmovalcev, ki se je z uspehi na državnih prvenstvih prebila na mednarodno raven.
HC

10.08.2019

Komentarji

Naročite svoj izvod tednika Novi glas

Naročite se na tiskano izdajo tednika Novi glas že danes!

Prireditve

Vremenska napoved

Copyright © 2017 - 2020 Noviglas, Vse pravice pridržane!