Karel Gržan gost Sončnice v Gorici

V soboto, 17. februarja 2018, se bo ob 20. uri v Močnikovem domu v Gorici začelo prvo izmed štirih predavanj, ki jih prireja Skupnost družin Sončnica v februarju in marcu. Prvi gost bo p. dr. Karel Gržan, tema srečanja pa Kako reformirati (med)osebno in družbeno življenje za več pravičnosti in zadovoljstva?

Gržan se je rodil v Celju in je po Srednji gradbeni tehniški šoli vstopil v red kapucinov. Diplomiral je na Teološki fakulteti in bil leta 1985 posvečen v duhovnika. Opravil je tudi magisterij in doktorat iz literarnih ved. Ukvarjal se je s problematiko zasvojenosti in ustanovil Don Pierinovo komuno za dekleta. Je izjemno ustvarjalen, saj je avtor številnih knjig, redno piše članke za Ognjišče, Mavrico, razna glasila in zbornike.

Knjiga 95 tez, ki jih je pater Karel Gržan »pribil« na vrata svetišča neoliberalnega kapitalizma za osvoboditev od izkoriščanja, je pritegnila pozornost z aktualnimi miselnimi izhodišči, ki jih teze ponujajo, kot npr.: kaj je ekonomija in kaj ni, kako se v večglasju uskladiti za harmonično delovanje; ali je izobraževanje, ki usposablja le za funkcionalno uporabnost, še zadostno; kako dodeliti ljubezni v procesu izobraževanja častno mesto, kako evolucijsko napetost našega časa izkoristiti za evolucijski preboj in ne za poboj …

Govoril bo na temo: Kako reformirati (med)osebno in družbeno življenje za več pravičnosti in zadovoljstva?

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme