Jadran se bo potegoval za play-off

Smo na polovici košarkarske sezone pri nas. V državni C ligi Gold in deželni D ligi se bo prvi del končal konec tedna, ko pa se bo v deželni C ligi Silver že začel povratni krog tekmovanja. Pravi čas je, da začasno obračunamo z dosedanjimi nastopi slovenskih peterk.
Jadran Ispem igra v državni tretjeligaški konkurenci v bistvu v skladu s pričakovanji. Že od samega začetka sezone je bilo na dlani, da bo prvenstvo sila zahtevno. Jadranovci so naleteli na nekatere težave, z že pregovornim moštvenim duhom združene ekipe pa so jih s časom in trdim delom tudi premostili. Po slabšem začetku sezone se z nedeljsko zmago varovanci trenerja Deana Oberdana prvič spogledujejo z zgornjim delom razpredelnice, obdržati mesto v osmerici pa je cilj, če želijo sodelovati v play-offu za napredovanje. Doslej so zbrali šest zmag in osem porazov. Ekipa je iz leta v leto bolj pomlajena in njeno dozorevanje je na dlani. Nekateri mladi, na primer Daneu in Ridolfi, so na ravni državne C1 že postali igralci za prvo peterko. Moštvo, ki je odraz sodelovanja v slovenskem košarkarskem gibanju v Italiji, bi zaslužilo še večjo podporo občinstva v openski telovadnici.
Osmo mesto na lestvici stopničko niže, v deželni C ligi Silver, deli tudi Bor Radenska. Nastopi Svetoivančanov trenerja Marka Švaba so bili izjemno nihajoči: tri uvodne zmage, nato osem porazov v seriji, pa spet dve zmagi. Če bodo želeli izboriti mesto v končnici, bodo morali Batich, Devicich in soigralci nedvomno doseči bolj konstanten učinek. Čas pa je menda zaveznik letos precej prenovljene postave.
V D ligi je Breg z zmago v neposrednem dvoboju v prvi tekmi novega leta dohitel tržaški CUS na vrhu lestvice, ki ga zdaj krojijo tri moštva (s samo dvema porazoma). Sokol je v zlati sredini s polovičnim izkupičkom, Kontovel pa ima doslej vsega tri zmage in se otepa spodnjega dela razpredelnice. Brežani ne skrivajo ambicij in se bodo bržkone borili za vrnitev v C ligo, Kontovelci merijo na obstanek, Nabrežinci pa visijo med nebesi in vicami, a imajo še vse možnosti, da si utrejo pot do končnice za napredovanje.
HC

Domače košarkarske ekipe na polovici sezone

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme