Giorgia in Sara do državnega naslova

Rosno mladi jadralki Giorgia Sinigoi, članica sesljanske Čupe, in Sara Zuppin, tekmovalka barkovljanske Sirene, se veselita državnega naslova v razredu 420. Navdušujoča vest je bila v središču naše športne kronike ob novembrskih praznikih. 17-letni dekleti, letnik 2000, sta presenetili vso konkurenco, vključno z najbolj izkušenimi specialistkami te klase, na članskem italijanskem prvenstvu v kraju Talamone v Toskani. Tam ju je v Tirenskem morju pričakal visok val, ki pa sta ga elegantno obvladali. V vseh plovih sta jadrali v ospredju, kljub temu da nista nastopali s svojo jadrnico, pač pa z izposojeno. Njuno paradno plovilo, s katerim bosta čez mesec dni tekmovali na svetovnem prvenstvu, je namreč že na poti v Avstralijo.
Vedno nasmejani, samozavestni punci, ki pod vodstvom trenerja Matije Ugrina veliko trenirata, sta imeli že v preteklosti odmevne rezultate, s tokratnim dosežkom pa sta se najbrž dokončno uveljavili na določeni ravni in z njim opozorili nase vso italijansko jadralno javnost. Kot mladinki sta osvojili absolutno DP, na katerem je bilo vseh 19 najboljših dvojcev iz tega razreda. Letos sta bili tudi solidni 35. na odprtem evropskem prvenstvu v Atenah. Naj povemo, da 420 ni olimpijska klasa in da tekmovalci in tekmovalke iz nje nato praviloma prestopijo v olimpijski razred 470. Tako bo najbrž tudi za par, ki predstavlja lep primer učinkovitega sodelovanja med slovenskima kluboma Čupo in Sireno.
Z uspehom sta si Giorgia in Sara tudi prislužili vpoklic v člansko državno reprezentanco, ki bo že prihodnji teden imela nekaj mednarodnih nastopov, nato pa bo, kot rečeno, sodelovala na svetovnem prvenstvu. Zadnje dni sta dekleti s svojim mentorjem trenirali v Pulju, zaradi jadranja sta zelo zaposleni in stalno na poti, kar pa jima ne onemogoča uspešnosti v šoli. Kje pa. Obe sta dijakinji tržaškega liceja Franceta Prešerna, Sinigoieva jezikovne smeri, Zuppinova pa znanstvene. Obe sta tudi odličnjakinji, saj sta imeli v prejšnjem šolskem letu na primer srednjo oceno krepko čez 8, tako da sta bili prejšnji teden tudi prejemnici nagrade Šport in šola. V prostem času pa utegneta gojiti še učenje tujih jezikov, smo prebrali v utemeljitvi prestižnega priznanja ZSŠDI in zadružnih bank.
HC

Zelo uspešni rosno mladi jadralki

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme