Eni za napredovanje, drugi za obstoj

Po premoru zaradi preventivnega ukrepanja za zajezitev širjenja koronavirusa se življenje vrača v normalne tirnice, če ne bo presenečenj, pa so konec tedna pred nami spet tudi ligaški nastopi v raznih športnih tekmovanjih. V začetku marca je čas, da pogledamo, kaj nas čaka v približno zadnjih treh mesecih prvenstev v članskih kategorijah moštvenih panog.
Košarka. Jadran Motomarine išče v državni C ligi Gold mesto pod soncem v play-offu, tam pa bo moral, če želi naskakovati višjo ligo, igrati znatno bolj konstantno, zlasti na tujem. V deželni C ligi Silver se želita Bor Radenska in Breg Mediachem najprej rešiti pred izpadom, v nekoliko ugodnejšem izhodišču v morebitnem boju za uvrstitev v končnico pa so za zdaj Brežani. V D ligi bi lahko Kontovel v podaljšku sezone ekip, ki lovijo napredovanje, igral vidno vlogo. Dom pa se bori za obstanek.
Odbojka. V moški C ligi bolje kaže Olympii, ki bo prestop med drugoligaše iskala preko play-offa. Mesto v njem pa si mora šesterka Sloge Tabor Eutonia šele priboriti. Boj za uvrstitev v končnico za napredovanje naj motivira tudi dekleta Zaleta v C ligi, četudi bo naloga zelo težka. Neposredni preskok v C ligo pa je tiha želja mladih fantov Soče Marchiol ZKB, ki vodijo na začasni lestvici četrtoligaškega tekmovanja.
Nogomet. Primorje je že izpadlo po enem samem letu (prvič v stoletni zgodovini kluba) v elitni ligi. Na Proseku bo v vsakem primeru od poletja čas za novo zgodbo. Najbolj zanimivo bo odslej v promocijskem prvenstvu, saj sta Sistiana/Sesljan in Kras v polnem boju za napredovanje, Juventino pa čaka povsem miren konec sezone. (…)
Cel zapis v tiskani izdaji

HC

Zadnji trije meseci prvenstev v članskih kategorijah moštvenih panog

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme