Dodatna pomladitev, spet Maver namesto Bosicha

V tem času zatišja in velike negotovosti glede prihodnosti kapljajo športne novice v javnost zelo počasi. Pomemben korak pred novo sezono 2020/2021 so opravili pri Zaletu, društvu, ki združuje slovenske odbojkarske klube, ki na Tržaškem gojijo žensko odbojko (v glavni vlogi Kontovel, Sloga in Sokol). Po načrtovani in sporazumni prekinitvi sodelovanja z Edijem Bosichem, ki je šesterko vodil zadnje tri sezone, so imenovali novega trenerja. To je povratnik na klop članske ekipe Martin Maver, ki predstavlja sicer notranjo rešitev, saj je steber projekta Zalet in krmar postav mladinskega pogona. Letnik 1974, po izobrazbi profesor športne vzgoje, je zaposlen kot organizacijski tajnik pri Združenju slovenskih športnih društev v Italiji. V sezoni, ki se je predčasno končala zaradi zdravstvene krize, je bil predvsem na čelu obetavne mladinske ekipe Under 18. Dekleta so tu vodila na lestvici prvenstva in nekatere bodo – v okviru dodatne pomladitve igralskega kadra prvega moštva – v novi sezoni priključene C ligi. Šlo bo dejansko za edino vadbeno skupino, ki bo nastopala tako v mladinskem prvenstvu kot tudi, z nekaterimi starejšimi odbojkaricami, v najvišji deželni članski ligi.
Edi Bosich se je poslovil ob koncu triletnega projekta, v katerem je pošteno povedano opravil zelo dobro delo. Združeno vrsto je po nazadovanju spet pripeljal med tretjeligašice, tu so lani pristale v zlati sredini, letos (peto mesto konec februarja ob izbruhu izrednih razmer) pa so se spogledovale z zgornjim delom razpredelnice. Še prej je Bosich že opravil eno triletje kot prvi trener zaletovk (2012-2015), ko je v zadnji sezoni dosegel tudi najboljši rezultat v zgodovini mladega projekta, četrto mesto v skupni razvrstitvi C lige. V tem ciklu, ki se končuje, pa je bil tudi, brez večjih pretresov, boter popolne generacijske zamenjave znotraj ekipe.
Skratka, s precejšnjim mladostnim elanom se začenja novo poglavje za Zalet, v katerem bodo tvorci projekta skušali še naprej s skupnimi močmi kljubovati osipu najmlajših odbojkaric pri nas. Kot že več let pa upajo seveda v priliv prepotrebnih pokroviteljev, ki bi podpirali dejavnost “združenega društva”.
HC

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme