Dijaški dom Srečko Kosovel / Nova sekcija slovenskega otroškega vrtca

Gre za veliko pridobitev, ki so jo dalj časa pričakovali zlasti starši otrok, ki so obiskovali privatne slovenske jasli prav tako v Dijaškem domu. Zaradi omejenega števila mest v edini obstoječi dosedanji sekciji vrtca so morali slovenski starši vpisovati svoje otroke v druge strukture, tudi v vrtce z italijanskim učnim jezikom.
Učiteljici Morena Foraus in Elen Lupinc so v sredo, 12. septembra, sprejeli otroke v ličnem in prijaznem prostoru, ki bo v tesni, skorajda komplementarni obliki deloval s prvotno sekcijo otroškega vrtca. Nekatere dejavnosti (denimo likovna, glasbena ali gibalna) bodo potekale skupno, otroci pa bodo vselej razdeljeni po starostni stopnji na malčke, sredinčke in velike. “Podrobno koordinacijo programa bomo določili šele v prihodnje”, nam je povedala učiteljica Morena Foraus, ki ima podobno kot kolegica Lupinčeva za sabo dolgoletno didaktično-vzgojno izkušnjo na ravni jasli in otroških vrtcev.
“V skladu z občinskim proračunom smo tako izvedli korak več v smeri kakovostne didaktične ponudbe, obenem smo to storili tudi v luči dodatne podkrepitve sobivanja različnih etničnih in jezikovnih komponent našega ozemlja”, je dejala občinska odbornica za šolstvo in izobraževanje Antonella Grim na tiskovnem srečanju. Ob tej priložnosti se je ravnatelj Dijaškega doma Gorazd Pučnik zahvalil odbornici in občinskim funkcionarjem ter samim staršem: dialog in sodelovanje med temi tremi dejavniki je namreč omogočil učinkovit razplet kočljivega vprašanja v zelo kratkem času.

 

Preberi tudi

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme