BOG!

Velikonočno pismo iz Ukrajine

Objavljamo pismo, ki ga je g. Ambrožu Kodelji v marcu poslal O. Serghii Penkivskyi CM iz župnije sv. Ane v kraju  Storožinci v Ukrajini.

Moja župnija je župnija sv. Ane v kraju Storožinci, v regiji Černivcev v Ukrajini. Letošnja priprava na Veliko noč je tesno povezana s težkimi razmerami v naši državi. Osebno verujem, da lahko to trpljenje ukrajinskega ljudstva povežemo s križevim potom Jezusa Kristusa, ki nam omogoča, da se ta čas pripravimo na vstajenje s postom in pokoro. Živimo z veliko zavestjo in prepričanjem, da je to čas po trpljenju Križanega za vsakega od nas čas resničnega vstajenja, ki se kaže z našimi dejanji.

Resnično smo se začeli zahvaljevati Bogu za vsak dan, ki smo ga preživeli. Molitve naših vernikov so iskrene, kar tudi sam doživljam. Gotovo je taka priprava na Veliko noč Bogu všeč.

Iskreno upam, da nam bo tudi letos uspelo praznovati Gospodovo vstajenje, čeprav sta pri nas vojna in policijska ura, kar nam ne omogoča tradicionalnega praznovanja. Ko to pišem, je pravkar alarm, ki opozarja na zračni napad.

Zelo si želim, da bi se vojna končala pred Veliko nočjo, kar bo tudi potrditev zmage Jezusa Kristusa nad zlom.

Slava Bogu Vsemogočnemu.

Preberi tudi

Dediščina Cirila in Metoda

Kristjani in družba

Kaj iščemo in česa nas je najbolj strah?

Kristjani in družba

Velikonočni čas v Gorici

Goriška

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme