29. mednarodna likovna kolonija Umetniki za karitas

Sinji vrh nad Ajdovščino, od 21. do 25. avgusta 2023

Od 21. do 25. avgusta 2023 se bo na Sinjem vrhu nad Ajdovščino dogajala 29. mednarodna likovna kolonija Umetniki za karitas z geslom: Mir tej hiši. Projekt Umetniki za karitas izvaja Škofijska karitas Koper (ŠKK) pod vodstvom Jožice Ličen.

Udeleženci letošnje kolonije so: BAGRAT ARAZYAN (Armenija), EDUARD BELSKY (Ukrajina), NATALIA BEREZINA (Rusija), NUŠA DUPALO LOSS (Nemčija), ČRTOMIR FRELIH (Slovenija), DANILO JEREB (Slovenija), SVITLANA LEBIGA (Ukrajina), MILAN RAZBORŠEK (Slovenija), PAVLE ŠČURK (Slovenija), META ŠOLAR (Slovenija) in častni gost, letošnji dobitnik Prešernove nagrade HERMAN GVARDJANČIČ.

Kolonijo strokovno spremlja Anamarija Stibilj Šajn, umetnostna zgodovinarka in likovna kritičarka. Za gostoljubje skrbi družina Vidmar iz Sinjega vrha. 

Pravilnik projekta Umetniki za karitas je bil na Upravnem odboru ŠKK in s strani strokovnih sodelavcev potrjen v marcu 2022.

Ob ustvarjanju in druženju bodo tekom kolonije potekali še naslednji spremljevalni dogodki:

V torek, 22.8. ob 17. uri bo, v cerkvi Angelov varuhov na Otlici, g. Peter Černigoj, daroval sveto mašo v zahvalo vsem umetnikom, ki so se udeležili kolonij Umetniki za karitas in v spomin na vse ljudi, ki so v projektu sodelovali in jih ni več med nami. Po sveti maši se bomo ob grobu spomnili pokojnega Hieronima Vidmarja, ki je pred 29-imi leti z odprtimi rokami sprejel kolonijo Umetniki za karitas.

V sredo, 23.8. bo dan namenjen medijskim predstavitvam.

V četrtek, 24.8. »Srečanje z likovno kolonijo Umetniki za karitas«: ta dan so povabljeni vsi prijatelji umetnosti in dobrodelnosti, ki bi se želeli z umetniki družiti.

Ob 17. uri bo na ogled razstava nastalih del in kulturni program na prostem:

– gledališka točka otrok iz OŠ Otlica pod vodstvom Ivice Vidmar in

– glasbeni nastop mladega fagotista Primoža Furlana. 

Zbrane bo nagovoril in se umetnikom zahvalil koprski škof dr. Jurij Bizjak

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme