14. revija otroških in mladinskih pevskih zborov Zlata grla

Prosvetno društvo Vrh Sv. Mihaela, v sodelovanju z Združenjem cerkvenih pevskih zborov – Gorica, razpisuje vsakoletno revijo otroških in mladinskih pevskih zborov Zlata grla, ki jo letos izvaja že štirinajstič. Revijo sestavljata dva dela: revijski del bo potekal v soboto, 5. aprila 2014, v Kulturnem centru Lojze Bratuž v Gorici ob 18.00, tekmovalni del pa bo v nedeljo, 6. aprila 2014, ob 16.00 v isti dvorani. Če bo veliko število prijavljenih, bo tekmovanje potekalo v dveh delih – na jutranjem in popoldanskem koncertu.
Na revijski del se lahko prijavijo otroški in mladinski zbori. Program naj obsega dve pesmi po lastni izbiri: vsaj ena skladba naj bo slovenska umetna ali priredba ljudske pesmi.
Na tekmovalnem delu revije lahko nastopijo naslednje zasedbe: otroški zbori, v katerih pojejo pevke in pevci, rojeni leta 2003 in mlajši (v zboru lahko 15% pevcev presega starostno omejitev); mladinski zbori, v katerih pojejo pevke in pevci, rojeni leta 1998 in mlajši. Zbori naj predstavijo tri skladbe: slovensko umetno, priredbo slovenske ljudske pesmi in skladbo po lastni izbiri.
Izvajanje je možno a cappella ali s klavirsko spremljavo. Samo pri eni skladbi je dovoljena poljubna instrumentalna spremljava (če je ta predpisana v izvirniku predložene partiture).
Strokovna žirija bo nastopajoče zbore ocenila in jim dodelila naslednja priznanja: zlato priznanje z odliko, zlato priznanje, srebrno priznanje in bronasto priznanje. Žirija lahko podeli tudi posebna priznanja.
Prijavnico pošljite najkasneje do 28. februarja 2014 po faksu (št. 0481 882964) ali po elektronski pošti na naslov pdvrhsvmihaela@yahoo. it. Na istem naslovu boste lahko vprašali za model prijavnice. Zbori, ki sodelujejo na tekmovalnem delu, naj do 15. marca 2014 pošljejo še seznam nastopajočih z letnico rojstva in štiri čitljive izvode partitur izbranih skladb na naslov: PD VRH SV. MIHAELA – Karen Ulian, Brežiči, 1 Vrh Sv. Mihaela, 34070 Sovodnje ob Soči – Gorica.
Za dodatne informacije lahko pokličete na telefonsko številko 347 1425443 ali 00386 31807036 (Mateja Černic) ali pišete na elektronski naslov pdvrhsvmihaela@yahoo. it.

Prijava je možna do 28. februarja 2014. Pohitite!

Preberi tudi

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme