Prejemnik je Ivo Boscarol

Priznanje Združenja Manager za življenjsko delo

Člani Združenja Manager so se 25. januarja zbrali na tradicionalnem januarskem srečanju, s katerim simbolično obeležijo začetek novega poslovnega leta. Podelili so tudi priznanja Združenja Manager, priznanje za življenjsko delo na področju menedžmenta je prejel nekdanji lastnik in direktor podjetja Pipistrel Ivo Boscarol. Tokratno srečanje je potekalo v ljubljanskem Grand hotelu Union pod geslom Spoštljivi. Trdoživi. Pogumni. Kot osrednja govornica je na dogodku nastopila predsednica republike Nataša Pirc Musar, ki je čestitala vsem prejemnikom priznanj Združenja Manager. Od podjetnikov pričakuje, da bodo slovensko gospodarstvo vodili v povečevanje dodane vrednosti, in to na trajnostni način, ne na račun okolja. Med drugim si je zaželela, da bi lahko gospodarstvo delovalo v stabilnem okolju, ki bi po njeni oceni privabilo tako domače kot tuje vlagatelje. “Zato morda ne bi bil odveč razmislek, da bi na primer pri večjih naložbah država za določeno obdobje zagotovila nespremenjene pogoje delovanja. Seveda z družbenim dogovorom, v katerem bo naša družba prepoznala, da povečanje blaginje sledi povečanju dodane vrednosti,” je povedala.

Po besedah predsednika Združenja Manager Andreja Božiča je prav vsak nagrajenec odraz določene odličnosti menedžmenta.

“Nagrade so priznanje za uspeh /…/. Predvsem pa so nagrade podeljene tistim, ki so živ dokaz in sporočilo, kako se dosegajo uspešni rezultati na pravi način,” je povedal zbranim.

Priznanje za življenjsko delo na področju menedžmenta 2022 je prejel nekdanji lastnik in direktor podjetja Pipistrel Ivo Boscarol.

Podjetje Pipistrel je pod Boscarolovim vodstvom postalo eno vodilnih proizvajalcev ultralahkih letal na svetu. S tem je na globalni zemljevid uvrstil ne le podjetje samo, temveč tudi Slovenijo, so v utemeljitvi zapisali na združenju.

“Znamko Pipistrel je Boscarol spremenil v sinonim drznosti, inovativnosti in podjetnosti, njegovi uspehi pa so tako podjetje kot tudi Slovenijo proslavili po celotnem svetu. S svojim prebojnim delom, velikim srcem in občutkom za sočloveka se je v družbi uveljavil ne le kot izjemen podjetnik, temveč tudi kot izjemen posameznik,” so poudarili v združenju.

Boscarol je aprila lani Pipistrel prodal ameriškemu podjetju Textron. Boscarol in njegova hčerka Taja Boscarol sta del kupnine v višini 25 milijonov evrov namenila Občini Ajdovščina za izgradnjo novega zdravstvenega doma Ajdovščina, helikopterskega reševalnega centra in za hortikulturne ozelenitve mesta in okolice.

“Ker je s svojimi dejanji zgled inovativnosti, prodornosti, uspeha in odličnega vodenja, mu Združenje Manager podeljuje 21. priznanje za življenjsko delo na področju menedžmenta,” so navedli.

“Res sem počaščen, malo pa tudi presenečen, da me je Združenje Manager izbralo za to priznanje. Nikdar namreč nisem bil član združenja in tudi svoje vodenje sem zasnoval na mogoče malo drugačnih kriterijih, kot so standard v tem naše krutem poslovnem svetu,” je po prejemu priznanja komentiral Boscarol.

Kot je dejal, je s svojim delovanjem v zadnjih 33 letih dokazal, da je mogoče biti uspešen na dolgi rok tudi s spoštovanjem osnovnih človeških vrednot in tudi če na prvo mesto ne postavljamo dobička.

Priznanje artemida, ki ga združenje podeljuje menedžerkam, ki so prebile stekleni strop in prvič prevzele najvišjo vodstveno funkcijo v organizaciji, gre tokrat v roke generalne direktorice romunske družbe Euroins Asigurare Tanje Blatnik in poslovodne direktorice družbe Fraport Slovenija Babett Stapel.

Priznanje je prejemnicama podelil minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han. Kot je opozoril v nagovoru, so kljub vloženemu trudu v enakost spolov, ženske še vedno velikokrat po krivici spregledane.

Mladi manager leta 2022 je postal direktor podjetja Chipolo Primož Zelenšek. S priznanjem v združenju na zemljevid slovenskega menedžmenta postavljajo mlade, uspešne, perspektivne in prodorne menedžerje in menedžerke.

Srečanja se je med drugim udeležil tudi minister za visoko šolstvo, znanost in inovacije Igor Papič. Poleg članov združenja pa so sodelovali še številni drugi predstavniki političnih strank, diplomati in veleposlaniki.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme