Požar v Vižovljah in okolici sedaj nadzorujejo

Požar tudi letos ni prizanesel tržaškemu Krasu, saj je v občini Devin Nabrežina v ponedlejek zagorelo, najprej pri vižovskemu športnemu igrišču, od koder se je razširil proti Cerovljam ter tik ob železniški progi, ki vodi v Tržič. Borov gozd in grmičevje, ki je zaradi suše izsušeno, je zagorelo kot suha trava, gasilcem ter prostovoljcem iz tržaške, goriške in videmske pokrajine je končno danes le uspelo, da so okrog 13. ure imeli požar pod nadzorom. Pri gašenju sta pomagala dva helikopterja, eden je gasil s sladko vodo, drugi je zajemal vodo v morju. Zaradi požara so v noči med ponedeljkom in torkom zaprli avtocesto, predvsem dim naj bi močno oviral voznike in železniško progo med Trstom in Tržičem, ker je ogenj prišel do železniških tirov.

Zaradi zaprtja avtoceste in železniške proge je bila vrsta težav v prometu. Ob 12.30 so vlaki spet začeli voziti do Trsta.

Razmere se torej umirjajo.

Preko 80 mož in dva helikopterja so dva dni bili bitko s požarom, ki se je na tržaškem Krasu razplamtel v ponedeljek, 20. avgusta, danes pa ga imajo, hvala Bogu, že pod nadzorom.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme