Plačaš vodo, dobiš hrvaško zastavo

V Zagrebu je uprava mestnega komunalnega podjetja Vodovod Osijek napovedala, da bo vsem uporabnikom, ki bodo redno plačevali račune za vodo, podarila hrvaško zastavo. Podjetje je objavilo javni razpis za nakup 30.000 zastav velikosti 70 krat 150 centimetrov, vrednost razpisa pa je približno 600.000 kun (80.000 evrov).
V podjetju so pojasnili, da so se odločili podariti državno zastavo vsem uporabnikom, ki bodo plačali celoten znesek na položnicah za vodo. S tem želijo k plačevanju spodbuditi tudi tiste someščane med skupaj 45.000 uporabniki, ki vode ne plačujejo redno.
Zamisel podpira tudi župan Krešimir Bubalo, ki je napovedal, da bo mesto prispevalo denar za nakup zastav, če bodo cene ugodne.
“Ko sta bila naša generala (Ante) Gotovina in (Mladen) Markač izpuščena iz haaškega pripora, smo ugotovili, da precej Osiječanov ni izobesilo zastav samo zato, ker jih nimajo. Zato je to dober način, da več ljudi pride do naših zastav. Gre za lepo darilo, saj koga bi v hrvaški državi lahko motila hrvaška zastava”, je izjavo Bubala na svoji spletni strani povzel časnik Glas Slavonije.
Reški Novi list ob tem opozarja, da je znesek, ki ga bodo namenili za nakup zastav, dvakrat višji od sredstev za zaščito in ohranjanje kulturne dediščine v Osijeku. Manj denarja kot za zastave pa iz osiješkega proračuna namenijo tudi za redne dejavnosti osnovnih šol v tem največjem mestu v Slavoniji.

Zanimiv predlog podjetja Vodovod Osijek

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme