Gospodarstvo

Od februarja bo v prodaji zmogljivejši Applov I-Pad

Od februarja bo v prodaji zmogljivejši Applov I-Pad

Ameriško računalniško podjetje Apple je danes predstavilo nov tablični računalnik Retina ipad s 128 gigabajti prostora za shranjevanje vsebin, ki bo šel v prodajo 5. februarja.

 Wi-Fi model bo na prodaj za 799 dolarjev, LTE model pa za 929 dolarjev. Diagonala novega ipada znaša 9,7 palca (24,6 centimetra). Razen razširjenega prostora za shranjevanje, so vse druge značilnosti nove tehnološke domislice enake zadnji, ki je šla v prodajo lani. Prejšnji model je imel le 64 gigabajtov prostora za shranjevanje. 

Kot je znano, ima Apple krivično komercialno politiko do Evropejcev in bodo cene pri nas enake tistim v dolarjih, le da to dejansko pomeni, da plačujemo Evropejci Applove pripomočke za slabo tretjino dražje!

Apple z novim ipadom računa na profesionalne kupce, kot so arhitekti ali zdravniki, ki potrebujejo veliko prostora za shranjevanje. Nove zmogljivosti pa bodo veseli tudi ljubitelji iger in glasbe.

Apple je svoj zadnji model ipada dal v prodajo konec lanskega leta, pol leta pred tem pa je šel v prodajo Retina ipad. Kot kaže ima podjetje pri ipadih drugačno strategijo prodaje, kot pri iphonih ali ipodih, pri katerih gredo novi modeli v prodajo enkrat na leto.

29.01.2013

Komentarji

Naročite svoj izvod tednika Novi glas

Naročite se na tiskano izdajo tednika Novi glas že danes!

Prireditve

Vremenska napoved

Copyright © 2017 - 2020 Noviglas, Vse pravice pridržane!