Gospodarstvo

Na spletu spet velika novost!

Na spletu spet velika novost!

Yahoojev prevzem Tumblrja sprožil buren odziv uporabnikov po vsem svetu.

Napoved prevzema priljubljene blogerske platforme Tumblr s strani ameriškega spletnega velikana Yahoo je med uporabniki Tumblrja sprožil številne odzive. Ti se namreč bojijo, da prevzem pomeni konec neodvisnosti platforme, ki gosti več kot 108 milijonov posameznih blogov in je izjemno priljubljena predvsem med mladimi uporabniki.

Ti so v znamenje protesta sprožili pravi val objav – od zabavnih, provokativnih in tudi žaljivih. Med drugim je nek uporabnik objavil fotografijo moškega, ki bruha pred logotipom družbe Yahoo, precej pozornosti pa je požela tudi montaža pevke Britney Spears, ki v ponavljajočem videoposnetku ponavlja besedi “žalostna sem”. Pripravili so tudi spletno peticijo proti prevzemu Tumblrja, ki je doslej zbrala že 168.000 podpisov.

Pri Yahooju sicer uporabnike mirijo, da bo upravljanje Tumblrja ostalo ločeno in da podjetje ne bo posegalo v vsebine na blogerski platformi. “Obljubljamo, da ne bomo zamočili,” je na svojem blogu zapisala prva dama Yahooja Marissa Mayer.

“Tumblr je eno najhitreje rastočih medijskih omrežjih na svetu … in prinaša pomembno novo uporabniško skupnost Yahooju,” je dodala.

Ostareli internetni velikan Yahoo, ki se bori za preživetje ob konkurenci uspešnejšega Googla, želi s prevzemom Tumblrja na svojo stran pritegniti več mladih uporabnikov interneta. Analitiki menijo, da cilja predvsem na ljubitelje interneta v starostni skupini med 18 in 24 leti.

Priljubljena družbena spletna stran Tumblr, ki jo je leta 2007 vzpostavil podjetnik David Karp, uporabnikom omogoča pisanje blogov ter objavljanje fotografij in video posnetkov. Ima 175 zaposlenih in skupno 50 milijard blogerskih objav, poročajo fSTA in druge svetovne tiskovne agencije.

21.05.2013

Komentarji

Naročite svoj izvod tednika Novi glas

Naročite se na tiskano izdajo tednika Novi glas že danes!

Prireditve

Vremenska napoved

Copyright © 2017 - 2020 Noviglas, Vse pravice pridržane!