Na Hrvaškem je letos poleti umrlo 18 slovenskih turistov!

Največ Slovencev je umrlo zaradi utopitve,teh je bilo osem, pet Slovencev pa je umrlo v prometnih nesrečah. Najbolj tragičen mesec za Slovence na Hrvaškem je bil avgust, še poročajo.

Najbolj tragičen mesec za Slovence na Hrvaškem je bil avgust, ko je umrlo osem slovenskih državljanov, šest pa jih je utrpelo hujše telesne poškodbe. Julija je bilo sedem mrtvih, dve osebi pa sta bili huje poškodovani.

Na veleposlaništvu so še navedli, da so od junija do danes prejeli tudi obvestila o štirih slovenskih državljanih, ki so bili lažje poškodovani. V dobrih treh mesecih je bilo na Hrvaškem pridržanih ali priprtih 19 slovenskih državljanov, od tega največ – deset -julija. Polovica od tega jih je bila v skupini slovenskih državljanov, ki so jih hrvaški policisti pridržali po pretepu s smrtnim izidom na srečanju motoristov v Istri. Kot so dodali, je bilo lažjih poškodb oziroma hospitalizacij verjetno še precej več, saj državljani niso dolžni obveščati veleposlaništva. Prav tako bi lahko bilo priprtih več državljanov, saj ima pridržani pravico zahtevati, da se o tem ne obvesti slovenskega diplomatskega predstavništva na Hrvaškem.

Samo od meseca junija pa do začetka septembra je letos na Hrvaškem v različnih nesrečah umrlo 18 slovenskih državljanov, 12 pa se jih je hudo poškodovalo, so povedali na slovenskem veleposlaništvu v Zagrebu.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme