Kako na študij v Slovenijo

Dan odprtih vrat v organizaciji Kluba zamejskih študentov

Kam po maturi na višji srednji šoli? Kaj če bi študij nadaljeval/a v Sloveniji? Katere fakultete obstajajo? Katera je najbolj primerna zame? To so vprašanja, s katerimi si vsako leto belijo glavo maturanti.

V ta namen Klub zamejskih študentov (KZŠ) že deveto leto zapored organizira Dan odprtih vrat, na katerem bomo nudili odgovore na vsa ta vprašanja. Klub s sedežem na Inštitutu za narodnostna vprašanja v Ljubljani združuje zamejske študente, ki študirajo v Sloveniji. Klub organizira predstavitev slovenskih univerz izmenično, enkrat na Tržaškem, drugič na Goriškem. Letos bo dogodek potekal na Tržaškem, tako da vabimo vse maturante, ki bi se radi udeležili Dneva odprtih vrat, naj se nam pridružijo v petek, 2. februarja 2024, ob 10.45 v prostorih Narodnega doma v Trstu v Ulici Filzi 14.

Vse informacije o dogodku so objavljene na naših FB in IG profilih.

Dogodek se bo začel s predstavitvijo kluba. Sledili bosta predstavitev vseh štirih slovenskih univerz in predstavitev vpisnega postopka na univerze v Sloveniji z vsemi pastmi in novostmi (potrebna dokumentacija, priznavanje v tujini pridobljene izobrazbe, vpisni roki, razlikovanje med Slovenci s slovenskim državljanstvom in tistimi brez državljanstva ipd.). Prvi del dogodka bo sklenil pogovor s člani kluba, tako da bodo dijaki dobili vpogled na študijsko in obštudijsko življenje v Sloveniji s strani samih študentov. V drugem delu pa se bodo maturantom predstavile posamezne fakultete slovenskih univerz na stojnicah.

KZŠ bo seveda pripravil seznam s kontakti članov kluba, tako da jih bodo lahko dijaki kontaktirali in izvedeli, kako poteka študij na fakulteti, na katero se nameravajo vpisati. Klubovci bodo med dogodkom posredovali tudi vse koristne informacije glede izvajanja informativnih dni na posameznih fakultetah. Za katerokoli vprašanje lahko maturanti pišejo tudi na elektronski naslov kluba: klubzamejskihstudentov@gmail.com.

Dogodek organizira Klub zamejskih študentov v sodelovanju in s podporo Urada RS za Slovence v zamejstvu in po svetu. Toplo vabljeni vsi zainteresirani.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme