Iphone 5 gre v prodajo za med!

Najnovejši Applov pametni mobilni telefon Iphone 5 je še bolj priljubljen od predhodnika 4S. Ameriški tehnološki velikan je danes sporočil, da jih je v prvih treh dneh – od petka do nedelje – prodal že več kot pet milijonov, poroča Slovenska tiskovna agencija.

Ko je na trg prišel Iphone 4S, jih je Apple v enakem obdobju prodal dobre štiri milijone. “Povpraševanje po modelu Iphone 5 je bilo neverjetno,” je dejal prvi mož Appla Tim Cook. Na ceni delnice družbe se prodajni uspeh zaenkrat ne pozna.

Začetne zaloge Iphone 5 so že pošle, v podjetju pa se trudijo, da bi trgovine redno dobivale nove pošiljke. Cook se je strankam zahvalil za potrpljenje.

Iphone 5 je lažji, tanjši in zmogljivejši od svojega predhodnika z oznako 4S. V ZDA so ga začeli prodajati v petek, v Italiji in Sloveniji ter še v nekaterih državah pa naj bi bil kupcem na voljo od 28. septembra.

Najnovejši t.i. "pametni telefon" (smart phone) slovite družbe Apple, ki je postal modni in kultni izdelek, nekakšen "must" zahodne družbe, se prodaja na veliko!

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme