Koper / Vabilo na pogovor z Barbaro Kerkoč-Rudolf

15.03.2023

Med dnevom žena in materinskim dnevom vabimo v sredo, 15. marca 2023, ob 19. uri v veroučno sobo ob koprski rotundi na pogovor z BARBARO KERKOČ-RUDOLF, dr. med., specialistko ginekologije in porodništva, ki je že 30 let zaposlena v šempetrski bolnišnici.

Prisluhnili bomo njenim izkušnjah, kako kot ženska vidi svoj poklic, družinsko življenje in materinsko poslanstvo, kar je na poseben način zapisala tudi v svoji knjigi Materinska šola malo drugače. Njen Zaključek se glasi: Materinstvo je težak posel. Je pravzaprav garanje, če ga opravljaš s polno odgovornostjo. Večkrat je za “pravo stvar” potrebno ljubiti otroka bolj kot sebe. Vse neprespane noči, vsa odrekanja vas bodo dodobra utrudila, in ko se boste utrujeni vrnili iz službe, vas bo doma čakala še ena, običajno zahtevnejša. Nikar ne obupujte, nikar se ne smilite sami sebi, kajti zelo hitro pride čas, ko otroci odrastejo in te doma ne čaka nihče več  … Zato je Bog ustvaril  dva, da si pomagata. Ne oklevajte prositi moža, partnerja za pomoč. On naj bo in naj ostane vaš prvi pomočnik in sodelavec pri snovanju in ohranjanju vaše nove družinske skupnosti.

Pojdita torej in ustvarita svojemu otroku dom. Ne gradita mu le hiše, zgradita mu dom. Dom je mnogo več kot hiša. Dom je kraj, kjer bo otrok ljubljen in varen. Dom je kraj, kjer bo otrok v dobrem potrjen in v nemoči objet (pater Karel Gržan). Če bo postal vajin dom svetišče ljubezni, je to zagotovo kraj, kamor se bo vajin otrok z veseljem tudi vračal.

Pogovor z gostjo bo vodila Ines Cergol, urednica knjige.