“Zobozdravnik mora opravljati svoj poklic z veseljem, biti mu mora všeč”

Piše: Katja Ferletič

PogovorHarjet Antonič

Prijazana zobozdravnica Harjet Antonič živi v Rupi pri Sovodnjah, osnovno šolo je obiskovala v domači vasi, srednjo šolo in licej pa v Gorici. Študij je nadaljevala v Ljubljani, kjer je obiskovala medicinsko fakulteto, smer dentalne medicine. Harjet je zaposlena v ambulanti svojega očeta, Vilka Antoniča, znanega goriškega zobozdravnika, po končanem študiju pa se jima bo pridružila tudi sestra Aleksija.

Sledila si očetovim stopinjam in tudi sama postala zobozdravnica …

Seveda sem dentalno smer izbrala, ker je tudi moj oče zobozdravnik in se mi je ta izbira zdela najbolj logična, medicina pa mi je bila že od nekdaj všeč in študij sem želela opraviti v Ljubljani. S svojo izbiro sem povsem zadovoljna, v Ljubljani sem se imela zelo lepo, ostala mi je v srcu. V študijskih letih sem spoznala čudovite ljudi, začela sem celo plesati swing in tako spoznala tudi svojega zaročenca.

Po zadnjem izpitu na fakulteti sem opravila obvezno enoletno delovno prakso na raznih oddelkih v Ljubljani. Sicer sem tudi med študijem, že od tretjega letnika dalje, delala prej na umetnih čeljustih, kasneje pa, pod vodstvom mentorjev, prav na pacientih. Po strokovnem izpitu za pridobitev licence sem še nekaj let delala v raznih zdravstvenih domovih v Sloveniji, od januarja letos pa sem uradno v očetovi ambulanti. Trenutno sva z očetom edina zobozdravnika, asistentka oz. higieničarka Lučka je v ambulanti že veliko let in je za nas postala družinski član, kmalu pa se nam bo pridružila še moja sestra Aleksija. Naj povem, da tudi moja mama Erika dela v ambulanti in se ukvarja predvsem z administrativnim delom. Včasih, za določene posege, prihajajo k nam tudi zunanji zobozdravniki, saj je danes nemogoče, da bi en sam zobozdravnik opravljal vse, kar spada v zobozdravstvo – običajno se poglobimo v eno ali par vej. Moja sestra se npr. želi specializirati v ortodontiji, ker tega v ambulanti trenutno nimamo, sama se stalno izpopolnjujem na letnih tečajih, poglabljam se v endodontijo, konzervativo in paradontologijo. Zobozdravnik mora opravljati svoj poklic z veseljem, biti mu mora všeč, saj je delo zahtevno in, če ni navdušenja, skoraj nemogoče. V naši ambulanti je vzdušje lepo, domače.

Kakšen je danes v ambulantah protokol, ki ga zobozdravniki morate spoštovati?

Za vstop v ambulanto ni potrebno, da imajo pacienti zeleno covidno potrdilo, vsakemu pa izmerimo telesno temperaturo. Zaposleni smo ustrezno zaščiteni, nosimo maske, rokavice, kape, zaščitna očala ali vizir, nad uniformo si oblečemo še plašč. Prostore stalno zračimo in vse površine pazljivo razkužujemo, kot smo sicer vedno delali. Trenutno ambulanta deluje normalno, v času popolnega zaprtja, med prvim valom koronavirusa, pa jo je oče za nekaj mesecev zaprl in sprejemal le paciente z najnujnejšimi potrebami in bolečinami.

V tistem času sem delala v Novi Gorici, kjer smo imeli dve ambulanti: ena je bila namenjena zdravim pacientom, druga pa je bila covid-ambulanta za paciente, okužene s koronavirusom, in za tiste, ki so sumili, da so pozitivni. Potrjeno okuženi pacienti so se morali na oskrbo naročiti in na telefonski triaži so jim povedali, kam naj se obrnejo. V ambulanti smo bili zobozdravniki in sestre zaščiteni tudi s skafandrom oz. kombinezonom, pokriti od glave do tal – bili smo kot marsovci. Priznam, da sem bila na začetku malo v skrbeh; ko je delo steklo, pa so skrbi minile in čutila sem se zaščiteno.

Kako so se med pandemijo spremenili odnosi s pacienti?

Odnosi so vedno bili sproščeni. Danes pacienti včasih sami omenijo, če so za cepljenje ali proti, toda v ambulanti smo vsi zelo profesionalni, ni trenj ali nepotrebnih komentarjev. Le v primeru, da pride k nam pacient, ki kaže vidne znake obolelosti, vročino ali hud prehlad, ga seveda ne moremo sprejeti.

Varnostna pravila v zobozdravniški ambulanti so stroga, vendar potrebna za ohranjanje zdravja pacientov, prav tako, kot so potrebni redni pregledi. Skrb za ustno higieno ni modni trend, ampak je nujna za zdravje zob ter za vsesplošno dobro počutje posameznika. Kakšna je vloga preventive pri ohranjanju zdravja ust?

Vloga preventive je zelo pomembna. V naši ambulanti veliko poudarjamo pomen preventive in higiene. Velika večina naših pacientov hodi na redne higienske faze, naša higieničarka zna paciente lepo motivirati k boljši higieni, če vidi, da v tem pešajo. Iz slabih higienskih navad izhaja večina težav, ki so v ustih; če to popravimo, pacient takoj občuti razliko in ima prav gotovo manj težav, manj kariesov, manj tveganja za parodontalno bolezen in druge težave. Našim pacientom priporočamo redna čiščenja, higieno in preglede, na začetku vsakih šest mesecev, če je pacient zelo vesten, pa lahko tudi enkrat letno.

Skrb za zdravje zob je v zavesti posameznikov še vedno povezana z bolečino in strahom. Kako se obnašaš, ko je pacient zelo prestrašen?

Pacienta skušam pomiriti najprej s tonom glasu. Z njim se pogovorim počasi in ob potrebi mu predlagam anestezijo, čeprav se nekateri pacienti bolj bojijo anestezije kot pa samega posega – v tem primeru lahko poskusimo tudi brez nje, seveda če je karies majhen in je odstranjevanje neboleče. Za vsakega pacienta si vzamem čas. Z otroki moramo biti zobozdravniki tudi psihologi: nekateri zelo radi vse spoznajo in jim moramo vse pokazati, na razumljiv način obrazložiti; za druge pa je bolje, da nič ne vidijo in da je poseg čim hitrejši. Otroka moram spoznati in razumeti, kaj je zanj najbolje.

Predstavljam si, da imate, poleg klasičnih zobozdravstvenih posegov, tudi večje operacije. Katere storitve ponujate v ordinaciji in katere posege največ opravljate?

Ponujamo vse storitve v zvezi z zdravljenjem ust in zob, z endodontijo, protetiko, posegamo z mostički, prevlekami, protezami. Večje operacije trenutno še izvaja moj oče, ker so mu zelo všeč kirurgija, implantologija in nekatere paradontalne operacije. Veliko pacientov se odloča za implantate, največ posegov pa je s plombami. 

Koliko je pomembno redno izobraževanje in posodabljanje tehnik ter diagnostičnih postopkov v vašem poklicu?

Tudi to je zelo pomembno. Stalno prihajajo na tržišče novi materiali, instrumenti, nove tehnike. Zobozdravniki delamo na človeku, zato se moramo redno izobraževati in izpopolnjevati. Pri nas imamo veliko dobrih zobozdravnikov, ki organizirajo predavanja in tečaje – trenutno spremljam dva celoletna izobraževalna tečaja.

Zakaj meniš, da pacient izbere enega zobozdravnika namesto drugega?

Mislim, da na to izbiro močno vpliva odnos, ki ga zobozdravnik vzpostavi s pacientom in kako se slednji počuti na stolu, poleg seveda kvalitete oskrbe. Odnos je zelo pomemben, pacient mora biti umirjen in se dobro počutiti v ambulanti. Najslabše je, da je zobozdravnik osoren, da si ne vzame dovolj časa za pacienta, ki se zato počuti zanemarjenega. Oče mi je predal svoje paciente in začetno me seveda niso poznali, nekateri mogoče niso bili popolnoma sproščeni, bili so zadržani, a ko so me spoznali, so mi zaupali in se sprostili. V tem smislu nisem imela težav.

V Italiji se pacienti večinoma odločajo za privatno oskrbo, izberejo zobozdravnika in mu zaupajo, v Sloveniji pa na polno delujejo predvsem zdravstveni domovi, kjer ni privatnih ordinacij – zobozdravstvo je javno. Kvaliteta posegov je povsod odvisna od izbir posameznih zobozdravnikov, koliko časa posvečajo izobraževanju, kakšen način dela imajo in, če se poslužujejo novodobnih tehnik.

20. marca praznujemo svetovni dan ustnega zdravja, iniciativo mednarodne zobozdravstvene organizacije za ozaveščanje o pomenu ustne higiene po vsem svetu. Namen dneva je spodbujati k izboljšanju kakovosti zdravja ust. Kakšno sporočilo želiš dati ob tej priložnosti?

Ustno zdravje je zelo pomembno, čeprav mu nekateri ne dajejo preveč teže oz. v pojem “telesno zdravje” vključujejo druge dele telesa, ne pa ustne votline in zob. Včasih se ljudem zdi zdravje ust nepomembno, zanemarljivo, dejstvo pa je, da tudi ustne bolezni in problemi z zobmi zelo vplivajo na celotno zdravje človeka. V ustni votlini se lahko pojavijo hude bolezni, stanja, ki jih zobozdravnik lahko diagnosticira, saj ima tudi dolžnost, da pacientom ne pregleda samo zobe, ampak celotno ustno votlino, sluznice, jezik, ustno dno – v ustih se lahko razvije tudi ustni rak. Preventiva je bistvenega pomena za naše zdravje in, ne nazadnje, ko ima oseba lepe, zdrave zobe, se tudi dosti bolj iskreno in sproščeno smeje.

Nazadnje še osebno vprašanje. Kako usklajuješ vsakdanje življenje v svoji družini s službenimi obveznostmi?

Trenutno še živim doma s starši, saj s svojim fantom prenavljava nonino hišo na Peči pri Sovodnjah in julija se bova poročila, tako da z očetom preživim veliko ur doma in v ambulanti. V določenih trenutkih si seveda zaželim biti malo sama, lahko pa povem, da se zelo dobro razumeva. Moj oče je tudi moj “delodajalec” in vem, da mi iz srca želi vse dobro; karkoli mi reče, vsi njegovi nasveti ali kritike so povsem dobronamerni in kot take jih sprejmem. Zelo je vesel, da sva se s sestro odločili za zobozdravniški poklic, a odločili sva se sami, nobenega pritiska ni bilo z njegove strani.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme