Živalske novice, odprtje razstave Gledališče Möderndorfer in Pod svobodnim soncem

Primož Suhodolčan
Živalske novice
Predstava za otroke od 6 do 10 let
Koproducent Gledališče Koper

Torek, 5. 12. 2023, ob 18.00 mali oder

Spletni nakup vstopnic tukaj. 

Pet duhovitih zgodb Primoža Sohodolčana vključuje pet akcijskih komedij: Dolgčas okužil muhe, Trave ni, krave znorele, Vojna za travo, Raca spet padla z neba in Lepo je biti papagaj.

V vseh nastopa simpatičen, včasih neroden, a originalen fant Primož, ki se z nenavadnimi živalskimi junaki zapleta v napete, nepredvidljive in zabavne peripetije. Predstava je polna situacijske komike in karikiranih karakterjev, ki poleg obilja zabave poskrbi tudi za kako poučno poanto.

Režiserka Ajda Valcl

Igrajo Andrej Zalesjak/Luka Cimprič/Martin Mlakar, Rok Matek/Gorazd Žilavec/Matic Valič, Igor Štamulak, Medea Novak

 

Potujoča razstava
GLEDALIŠČE MÖDERNDORFER
SNG Nova Gorica, 6. 12. 2023–13. 2. 2024

Odprtje: sreda, 6. 12. 2023, ob 19.30 foyer 

Fotografsko razstavo, ki sta jo pripravila Slovenski gledališki inštitut in Forum Ljubljana, je navdahnila monografija Gledališče Möderndorfer, v kateri se Vinko Möderndorfer posveča svojim 106 uprizoritvam, režijsko zasnovanih v dobrih štirih desetletjih.

Razstava vključuje izbor 46 fotografij uprizoritev iz različnih gledališč: SLG Celje, Drama SNG Maribor, SNG Drama Ljubljana, Slovensko mladinsko gledališče, Mestno gledališče ljubljansko, Lutkovno gledališče Ljubljana, Prešernovo gledališče Kranj, SNG Nova Gorica, SSG Trst in Gledališče Glej ter SNG Opera in balet Ljubljana.

Razstava je bila na ogled na Festivalu Borštnikovo srečanje v Mariboru, v SLG Celje, Prešernovem gledališču Kranj in zdaj se seli v SNG Nova Gorica.

Vstopnine ni.

 

Goran Vojnović
Pod svobodnim soncem
Po romanu Frana Saleškega Finžgarja
Koproducenti SNG Nova Gorica, Drama SNG Maribor, Cankarjev dom Ljubljana in Zavod Škrateljc

PONOVITVE
Sreda, 6. 12. 2023. ob 20.00 veliki oder
Četrtek, 7. 12. 2023, ob 20.00 veliki oder
Sobota, 9. 12. 2023, ob 20.00 veliki oder
Nedelja, 10. 12. 2023, ob 18.00 veliki oder

Spletni nakup vstopnic tukaj. 

Mladinski roman Pod svobodnim soncem Frana Saleškega Finžgarja, ki združuje epopejo o preboju Slovanov na Balkan z romantično ljubezensko zgodbo, je Gorana Vojnovića navdihnila k pisanju stripa in nato še izvirnega odrskega besedila – sodobne interpretacije mita z upoštevanjem zgodovinskih in političnih izkušenj od časa nastanka romana do današnjih dni.

V spopadu Bizanca in barbarov nastane osupljiv izmišljeni svet, v katerem se odpirajo zanimiva in aktualna vprašanja prepoznavanja demonov lastnega časa.

Režiser Aleksandar Popovski

Igrajo Matija Rupel, Eva Kraš, Blaž Dolenc, Matej Zemljič k. g., Iztok Mlakar, Gorazd Žilavec, Viktor Hrvatin Meglič, Gorazd Jakomini, Blaž Valič, Arna Hadžialjević, Robert Korošec k. g.

 

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme