Zgodba openskega tramvaja

Piše: Pavel Vidau

Kdaj bodo potniki lahko spet uživali v slikoviti vožnji?

Že pet let mineva od nesreče, ki se je pripetila 16. avgusta 2016, ko je prišlo do trčenja tramvajev ob izvozu s konkonelske postaje. Odtlej je ustavljen še edini tramvajski prevoz v glavnem deželnem mestu na progi Trst – Opčine. Gre za edinstven tramvajski prevoz v Evropi s pomožnim vlečnim vozom s kablom. Dolžina proge je 5.175 m, odsek s kablom 799 m doseže 26 % naklon. Najvišja višinska razlika proge je postaja Obelisk, 343 m, končna postaja na Opčinah pa je pri 329 m. Ta turistična atrakcija je v obdobju obratovanja privabljala veliko število turistov od vsepovsod; odkar je ustavljena, po poročanju tržaškega dnevnika Il Piccolo, stane letno 1,3 milijona evrov zaradi umanjkanja dohodkov in najemnine proge.

Če pogledamo malo v zgodovino tega prevoznega sredstva, ugotovimo, da se tramvajski prevoz pojavi v Angliji proti koncu 18. stoletja po zaslugi inženirja Benjamina Outrama (*1764 +1805), ki je bil sodelavec pionirja železnic Williema Jessopsa, izumitelja železne tirnice v uporabi s kolesi z robnim vencem.  Benjamin Outram je ustanovil lastno družbo z imenom Benjamin Outram Company 11. 9. 1795. In tako se je pričela zgodba tramvaja, tedaj seveda s konjsko vprego. V Trstu se tramvaj pojavi leta 1876, prav tako s konjsko vprego. Z izumom električnega motorja (Michael Faraday leta 1821; dokončal ga je pruski Moritz von Jacobi leta 1834) pa se pričenja tudi za to prevozno sredstvo novo obdobje. Prvi električni tramvaj je stekel v berlinski četrti Lichterfelde 16. maja 1881. Minilo je nekaj časa, preden se je pričela tudi zgodba openskega tramvaja, in sicer z ustanovitvijo družbe Societa’ piccole ferrovie (Družba malih železnic) 8. oktobra 1901. Kljub temu da so delavci progo gradili s težaškim ročnim delom, brez vseh mehanskih pripomočkov, ki jih imamo danes na razpolago, je bila dokončana 9. septembra 1902, ko je stekel prvi tramvaj na progi Trst – Opčine. Od nastanka družbe in dograditve proge za obratovanje te povezave je preteklo le eno leto! Zdaj pa, ko imamo na razpolago vse mogoče stroje in naprave, poteka že peto leto neobnavljanja te proge. To pomeni, da ni volje pristojnih, da se dela izvedejo. Žal to ni edini primer takšnega ravnanja!

Ob stoletnici tramvaja leta 2002 je bila v društvenih prostorih pri Banih razstava o šestih banovskih tramvajarjih (pogovorno smo jih imenovali tramvierje), ki so bili zaposleni pri Societa’ piccole ferrovie. Kdo bi si tedaj mislil, da bo po vseh teh letih neprekinjenega delovanja tega prevoznega sredstva prišlo do zdajšnjega nerazumljivo dolgotrajnega zastoja. Povedati je treba, da odkar je prevzela upravljanje tramvajskega prevoza Občina Trst leta 1961, se je v bistvu pričel njegov postopni zaton. Leta 1970 je prešlo upravljanje v roke družbe ACEGAT (Družba za elektriko, vodo, plin in tramvaj), ki ga je obdržala do leta 1977. Od tedaj dalje pa upravlja tramvajski prevoz družba ACT (Azienda consorziale trasporti), ki ima v lasti tudi avtobusni mestni prevoz. Ta družba je poskrbela za razne strukturne spremembe, bodisi tehnične kot kadrovske. Dve od teh sta bili odstranitev delavca na pomožnem vlečnem vozu s kablom in avtomatizacija na tem delu proge. Po že omenjeni nesreči se do današnjega dne obratovanje ni obnovilo. To je rezultat modernizacije in racionalizacije tega prevoznega sistema. S turističnega vidika je bilo v vseh teh poletnih sezonah zaradi neobratovanja tramvaja veliko izgube. Nekateri turisti so prišli v naše kraje prav zaradi zanimivega tramvaja z vlečno vrvjo; kolesarji so lahko naložili svoje kolo na tramvaj in se z njim odpeljali na kraško planoto in od tam nadaljevali pot po okolici.

Ob koncu naj dodam, da opravljena raziskava za razstavo v društvu, iz katere je nastal ta krajši zapis, ni bila namenjena zgolj stoletnici tramvaja kot takšnega, temveč predvsem vaščanom in obenem sorodnikom, ki so kot delavci v mehanski in mizarski delavnici ali kot sprevodniki in vozniki s svojim delom prispevali k razvoju tega zanimivega prevoznega sredstva.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme