Ženska A2 liga in perspektivni fantje

Piše: HC Fotografije: damj@n

Pogled na domači namizni tenis

Paradna ženska namiznoteniška postava Krasa je v nedeljo, 14. novembra 2021, edini krat v letošnjem prvenstvu ekipne A2 lige nastopila v domači telovadnici v Zgoniku pred svojimi privrženci. Kot že več sezon poteka tudi tokratna liga 2021/2022 v obliki zgoščenih nedeljskih srečanj, ko vsako moštvo odigra po dva kroga. Na tržaškem Krasu se je tako tokrat zbralo vseh šest postav C skupine. Na ta način so z ekipnim tekmovanjem igralke zaposlene le približno enkrat mesečno, tu pa so še turnirji posameznikov.

Domača dekleta so se srečala z nasprotnikoma iz Toskane in obakrat ostala praznih rok. Proti vodilnemu in še neporaženemu Pratu so se žilavo upirale in izgubile s 4 proti 1, za neuspeh pa jim v bistvu ni kaj očitati, saj so igrale dobro. Dve točki je za gostje prispevala odlična Chiara Colantoni, celo številka 4 na državni lestvici posameznic. Precej bolj skrb vzbujajoč je bil popoldanski spodrsljaj s Carraro, ki je bila do nedelje pastorka prvenstva brez osvojene točke, sploh pa se je zdela čisto dosegljiva. Nekaj dvobojev se predstavnicam zgoniškega društva ni izšlo in nasprotnice so bile na koncu boljše s 4 proti 2. Na obeh tekmah je po eno točko doprinesla mlada Irene Favaretto, 20-letnica doma iz Veneta, proti Carrari je eno piko dosegla tudi Martina Milič. Za zeleno mizo sta nastopili še Eva Carli in Martinina sestra Vanja Milič.

Po majskem napredovanju preko play-offa iz A2 v A1 ligo se je, kot znano, klub poleti odpovedal najvišji konkurenci, ki bi bila zaradi kadrovskih in ekonomskih težav prehud zalogaj za društvo. Trener je, kot že zadnja leta, slovaški strokovnjak Dušan Michalka, ki usmerja celoten Krasov namiznoteniški pogon skupaj z domačimi trenerji. Na začasni lestvici so po štirih od desetih krogov A2 lige le pri eni zmagi, tako da bo prva skrb obstanek v elitni druščini.

Zdaj imajo v Zgoniku največ perspektive z mladimi fanti, nekateri opozarjajo nase tudi z vpoklici v reprezentance posameznih starostnih skupin. Po več času pa ima v letošnji sezoni Športni krožek Kras tudi mlado člansko vrsto v zahtevni moški državni B2 ligi, v kateri igra v skupini A tudi presenetljivo uspešno. Druga ženska ekipa sodeluje v B ligi, kot običajno pa imajo tudi postave v nižjih deželnih prvenstvih. Zelo pozorni so tudi do športnikov s posebni potrebami, saj vključujejo namiznoteniške igralce z različnimi invalidnostmi; tu ni le odlični Matteo Parenzan, ki je konec poletja nastopil na paralimpijskih igrah v Tokiu.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme