Zbudi se, ribica

Kulturni dom v Gorici / Pričenja se Komigo baby 2021-2022

V nedeljo, 17. oktobra 2021, ob 11. uri se bo v Kulturnem domu v Gorici (ul. Brass 20 – Italija) pričel nov niz gledaliških predstav za otroke Komigo baby 2021/22 – Mama, očka… gremo v gledališče! Prva bo na sporedu predstava Barbare Vidovič Zbudi se, ribica, v priredbi in izvedbi gledališča Talija iz Ljubljane.

Kratek povzetek vsebine.

Na jezeru se prebuja novo sončno jutro. To je najpomembnejši dan za vse podvodne prebivalce: dan velike čistilne akcije. Mala ribica pa je zaspala. Sanja in sanja in se kar ne more prebuditi.

Gledalci stopijo v njen sanjski svet in se skupaj podajo na vznemirljivo pustolovščino. Na koncu se bo mala zaspanka vendarle morala zbuditi.

To je zgodba o mali pogumni ribici iz Šmartinskega jezera, zgodba o vodi in o tem, kako pomembno je, da jo ohranjamo čisto in pitno.

Komigo baby prireja Kulturni dom v Gorici, v sodelovanju z Zvezo slovenskih kulturnih društev, ŠZ Dom (Gorica), in kulturno zadrugo Maja; s pokroviteljstvom Slovenske kulturno-gospodarske zveze, Fundacije Goriške hranilnice, Urada Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu in Dežele FJK.

Za vse podrobnejše informacije se lahko zainteresirani obrnejo na urad Kulturnega doma v Gorici (tel. +39 0481 33288 – info@kulturnidom.it). Vstopnina: otroci  5,00 €; spremljevalci, bratje in sestre 3,00 €.

Organizatorji opozarjajo udeležence na upoštevanje zakonskih predpisov v zvezi s koronavirusom: izoplnjevanje pogojev PCT (“digitalno potrdilo – green pass”), varnostno razdaljo in uporabo zaščitnih mask.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme