Aktualno

Zaupati čez mejo: Darko Bratina med sociologijo in filmom

Zaupati čez mejo: Darko Bratina med sociologijo in filmom

Zadnji seminar iz niza Kultura in družba

Inštitut za narodnostna vprašanja (INV) Ljubljana in društvo Kinoatelje Gorica z raziskovalnimi inštituti iz Trsta, Celovca in Rovinja prirejajo zadnji seminar iz niza Kultura in družba, v okviru projekta “Zaupati čez mejo: Darko Bratina med sociologijo in filmom“. Seminar je posvečen slovenskemu sociologu, kulturniku in senatorju v italijanskem parlamentu, Darku Bratini (1942-1997).  INV in Kinoatelje skušata izpostavili Bratinovo študijsko prizadevanje in delovanje, ki sta vezana na etnos.

Po srečanjih na teme “Kultura in politika” 25.5.2018 na Goriški univerzi, “Kultura in teritorij” 26.11.2018 na Videmski, “Kultura in sociologija” v dveh nizih, 28. marca na Univerzi v Trstu in 4. aprila letos v Gorici, bo na vrsti v petek, 24. maja 2019, ob 9.30 na sedežu INV-ja v Ljubljani, še zadnji seminar Kultura in meje z naslovom: “Čezmejno raziskovanje etničnosti (Etnične delavnice štirih inštitutov 1989 – 1990).

Odmerjen bo čas tudi za razmislek, informacijo in aktualizacijo o njegovi vsestranski dejavnosti, ki sega od filma do kulture, od družbene in politične analize do akcije.

Davorin Devetak

 

14.05.2019

Komentarji

Naročite svoj izvod tednika Novi glas

Naročite se na tiskano izdajo tednika Novi glas že danes!

Prireditve

Vremenska napoved

Copyright © 2017 - 2020 Noviglas, Vse pravice pridržane!