Zarja miru ponovno v Gorici

Čezmejna glasbena pobuda

Po uspešni seriji koncertov z naslovom Zarja miru se projekt, ki združuje tri čezmejne glasbene skupine, ponovno predstavlja v Gorici, zaživel bo v Kulturnem centru Lojze Bratuž v petek, 12. januarja, ob 20.30.

Projekt je nastal v duhu čezmejnega povezovanja ob skorajšnji EPK leta 2025 in je sad sodelovanja treh mladinskih glasbenih realnosti, ki delujejo v tem prostoru: Komornega godalnega orkestra NOVA iz Nove Gorice, Mešanega mladinskega zbora Šempeter-Vrtojba in Mešanega mladinskega zbora Emil Komel iz Gorice. Po posameznih krajših nastopih treh skupin bodo skupaj pod taktirko dirigenta Davida Bandlja izvedli znano koncertno mašo Sunrise Mass (Maša zarje), ki jo je napisal norveško-ameriški skladatelj Ola Gjeilo. Maša, ki prinaša globoko sporočilo o iskanju povezovanja med nebom in zemljo, je zapisana v sodobnem, a razumljivem glasbenem jeziku in v stavkih iz mašnega ordinarija vidi možnost prepletanja s slikami iskanja presežnega iz nadzemskih sfer vse do prizemljitve, kjer se iskateljska prizadevanja umirijo v vrednoti miru, ki bo prinesel zarjo prihodnosti družbe.

Dogodek poteka v organizaciji Evropske akademije iz Gorice, ki želi s tem koncertom še enkrat poudariti nujnost povezovanja, predvsem v sodobnem svetu, ki deluje razklano in išče povsem drugačne poti. Vstop je prost.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme