Zapustimo ta svet boljši, kot smo ga prejeli

Dve spletni skavtski srečanji

Slovenska zamejska skavtska organizacija se je odločila, da bo pred Božičem organizirala dve srečanji z okoljevarstveno tematiko z naslovom Zapustimo ta svet boljši, kot smo ga prejeli! Delavnici bosta potekali preko spleta v sredo, 9. decembra 2020, in v sredo, 16. decembra 2020, ob 20.30.

Navdih za naslov sklopa dveh predavanj so organizatorji dobili v besedah, ki jih je ustanovitelj skavtskega gibanja Robert Baden Powell zapisal v svojem poslovilnem pismu skavtom. Zavedajo se namreč, da potrošniškega življenjskega sloga, kot ga imamo danes ljudje, Zemlja ne bo mogla več dolgo prenašati, zato bi radi poslušalcem predstavili bolj trajnostne alternative, za katere se lahko vsak odloči v svojem življenju.

V sredo, 9. decembra, bodo ob 20.30 vodili delavnico predstavniki organizacije Ekologi brez meja, slovenskega društva, ki se zavzema za svet brez odpadkov. Govor bo predvsem o problematiki hitre mode, darilih, pripomočkih za higieno in kozmetiki.

Drugo srečanje, ki bo potekalo teden kasneje, v sredo, 16. decembra, ob isti uri, bo vodila skavtinja Monika Golja – Iskriva taščica, ki bo poslušalcem predstavila, kako se je sama lotila zero waste življenja. Njena osebna zgodba bo iztočnica za pogovor o hrani in o tem, kako le ta pripotuje do naših trgovin, koliko je po nepotrebnem zavržemo, o tem, koliko smeti nastane v naših domovih zaradi embalaže …

K poslušanju in sodelovanju organizatorji vabijo vsakogar, ki ga okoljevarstvena tematika zanima. Povezava na oba dogodka bo vsakomur na razpolago na dan srečanja na spletni strani Slovenske zamejske skavtske organizacije, www.szso.org, ali v njihovi Facebook skupini.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme