Zaletovke pišejo odbojkarsko pravljico

Piše: HC Fotografije: Slosport

Prvovrstno ugodno presenečenje tega jesenskega dela prvenstev so v naši športni srenji nedvomno odbojkarice združene ekipe Zaleta Zadružne kraške banke. Naša edina članska ženska šesterka v deželnih ligah vodi nepremagana po osmih krogih tretjeligaške konkurence, najvišjega deželnega tekmovanja. V osmih nastopih so oranžne zbrale ravno toliko zmag, dvakrat je bil potreben peti niz, kar pomeni, da so tedaj osvojile dve točki namesto vseh treh. Pravi podvig so mlade varovanke novega trenerja Nicholasa Privileggija pripravile minulo soboto, ko so na domačem igrišču v Repnu zadale prvi poraz favoriziranemu Pordenonu (ki ni dotlej predal niti seta) in ga tako prehitele na samem vrhu. Četudi po zelo hudem boju, so zaletovke prevladale z neoporečnim 3 proti 0.

Projekt Zalet že polno desetletje združuje, v starejših mladinskih kategorijah in na članski ravni, odbojkarice vseh slovenskih društev, ki gojijo žensko odbojko na Tržaškem. Dejansko pa zadnja leta upravljajo te združene postave odborniki Kontovela, Sloge in Sokola, ki imajo tudi največ deklet v svojem pogonu. V prejšnjih sezonah je Zalet v glavnem tekmoval za obstanek v C ligi, trenerji so bili Daniela Ciocchi, Martin Maver in še prej Edi Bosich, ko je ekipa nekaj let konkurirala za najvišja mesta. Letos so za vodenje enotne vrste angažirali mladega Nicholasa Privileggija, ki se je, po dolgi karieri kot libero pri Slogi Tabor, kot trener kalil v mladinskem pogonu Sloge in Zaleta, vodil je tudi pare v odbojki na mivki. Mlada dekleta je očitno na novo motiviral. Zaradi nekaterih odpovedi so morali sestavo dvanajsterice dodatno spremeniti in ekipo pomladiti, vendar – kot bi rekli v Sloveniji – se je v tem uvodnem delu sezone kot kaže vse “poklopilo” in na parketu delujejo izjemno učinkovito. Trener do potankosti pripravlja tekme in je na treningih zelo zahteven, resnost in trud pa kot kaže prinašata sadove. Pomembna okrepitev je v letošnji podobi nadarjena Francesca Misciali, ki prevzema odgovornost v odločilnih trenutkih oziroma ko so soigralke v težavah. “Duhovni vodja” na igrišču pa je druga bolj izkušena, četudi še mlada igralka, Demi Vattovaz, podajalka in kapetanka.

Privileggi v izjavah za medije govori o neobremenjenem igranju iz tekme v tekmo, saj noče slišati o visoko letečih ciljih ali celo napredovanju. Ta čas drugo in tretje uvrščeno ekipo, Reano in Pordenone Volley, so naše odbojkarice premagale, vendar C liga je še zelo dolga in obdržati prvo mesto – edino, ki vodi v višjo B2 ligo – bo objektivno izredno težko. Verjamemo pa, da se bo Zaletova pravljica nadaljevala, tudi da bi dali dodatnega zagona vsem mladim igralkam, ki trenirajo in nastopajo v mladinskih postavah projekta. Dekleta prve ekipe pravijo, da je ključ za njihov letošnji uspeh zabava ob trdem delu, kar je brez dvoma dobro vcepiti tudi mlademu rodu športnic.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme