Začetek nove abonmajske sezone SSG v Trstu in Gorici

Fotografije: Urška Boljkovac

Uvodne akorde bosta zaigrali predstavi Nune v akciji! in Kabaret

Sezona Slovenskega stalnega gledališča se bo v Trstu začela v soboto, 19. novembra, in v nedeljo, 20. novembra 2022, z Off-Broadway uspešnico Nune v akciji!

Prenovljeni prostori velike dvorane tržaškega Kulturnega doma bodo sprejeli občinstvo z nenapovedano uprizoritvijo, saj je žal prišlo do nepremostljivih, zunanjih produkcijskih zapletov, ki so prisilili vodstvo gledališča v zamenjavo terminov kot tudi predstave. Namesto koprodukcije SSG in SNG Nova Gorica Kakor v nebesih bo v dvojnem terminu zaživela uspešnica Prospot, ki v določenem smislu ustreza geslu sezone Nad oblaki.

Glasbena komedija Nune v akciji! (v izvirniku Nunsense) Dana Goggina je bila premierno uprizorjena decembra 1985 v gledališču Cherry Lane in je druga najdlje izvajana predstava na Off-Broadwayju. V zadnjih tridesetih letih je postala pravi mednarodni fenomen, saj je bila prevedena v več kot 26 jezikov in si jo je ogledala publika po vsem svetu. Je domiselna zgodba o petih redovnicah, ki se znajdejo v denarnih težavah in so prisiljene pripraviti dobrodelni show, v katerem pa hoče biti vsaka od njih prva zvezda.

V slovenski različici nastopajo vrhunski izvajalci Gojmir Lešnjak – Gojc, Simona Vodopivec – Franko, Alenka Godec, Marjan Bunič in Lea Bartha Pesek, ki navdušujejo tudi v najbolj obiskanem muzikalu vseh časov v Sloveniji – Mamma Mia! Kot glasbeni vodja in instrumentalist pri predstavi sodeluje Miran Juvan.

Predstava bo v Slovenskem stalnem gledališču uprizorjena v prav posebni XL izvedbi Nune v akciji! “Grand SHOW”, prilagojeni za oder SSG. Nunam se bodo za ta izjemni dogodek pridružili vrhunski slovenski plesalci in plesalke pod budnim očesom našega svetovno priznanega koreografa Matevža Česna. Predstava bo opremljena z italijanskimi nadnapisi. V nedeljo bo na voljo brezplačni avtobusni prevoz. Avtobusni prevoz bo zagotovljen tudi za goriške abonente, ki bodo začeli novo sezono v ponedeljek, 21. novembra 2022, v KC Lojze Bratuž s predstavo Kabaret priljubljenega slovenskega igralca in glasbenika Jureta Ivanušiča. Satirična predstava spregovori o zgodovini Slovencev in o slovenskem nacionalnem značaju skozi songe in odlomke znanih skladb.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme