Začenja se jubilejni Komigo

Kulturni dom Gorica

V torek, 14. marca 2023, ob 20.30 se v Kulturnem domu v Gorici (ul. Brass 20) začenja 20. trijezični festival komičnega gledališča Komigo. Za uvod v to ponudbo z raznolikimi dogodki bo predvajanje nemega humornega filma Williama A. Seiterja What happened to Jones (Kaj se je pripetilo Jonesu) iz leta 1926. Ob izidu je bil film proglašen “za najboljši komični film sezone”. V Kulturnem domu bo film potekal “po starem”, kar pomeni, da bo filmsko vsebino spremljala glasba v živo. Izvajal jo bo orkester Zerorchestra iz Pordenona, ki ga sestavljajo: Juri Dal Dan (dirigent in klavir), Mirko Cisilino (trobenta in pozavna), Luca Colussi (bobni), Luca Grizzo (tolkala in zvočni efekti), Didier Ortolan (klarinet), Gaspare Pasini (saksofon), Romano Todesco (kontrabas) e Luigi Vitale (vibrafon).

Kratka vsebina. Tom Jones je bogat mladenič trdnih in zdravih načel. Na predvečer svoje poroke se zaradi prijatelja Ebenezerja Goodlyja udeleži igre pokra. Toda večer prekine policijska racija: prijatelja se skrijeta v turško kopel, da bi se izognila aretaciji. Iz nje izstopita preoblečena v ženski. Toda policija najde Tomovo denarnico in policisti ga gredo iskat v hišo njegovega dekleta. Medtem sta ubežnika v Ebenezerjevi hiši, kjer se Tom preobleče v oblačila prijateljevega brata škofa, ki bi moral opraviti poročni obred. Toda duhovnik se ne prikaže in Tom se skupaj z nevesto usede v avto. Končno, v avtomobilu, ki drvi, kolikor more, da bi zbežal pred zasledovanjem policije, škofu uspe opraviti obred.

Vstopnina: redni 7,00 €; znižani (upokojenci, študenti, brezposelni) 5,00 €. Predprodaja in rezervacija vstopnic: tel. +39 0481 33288, info@kulturnidom.it.

Vpisovanje abonmajev Komigo poteka do 14. marca 2023 pri blagajni Kulturnega doma vsak delavnik od 9.00 do 13.00 in od 15.00 do 18.00. Cena abonmaja (sedem predstav): redni 65,00 €, znižani (upokojenci, študenti, brezposelni) 50,00 €.

Festival Komigo prireja Kulturni dom iz Gorice, v sodelovanju s SNG Nova Gorica, Kulturnim domom Nova Gorica,  Slovenskim stalnim gledališčem iz Trsta, z Glasbeno matico, Glasbeno akademijo Santa Croce iz Križa pri Trstu, z Agencijo PijaR iz Kranja ter s kulturnimi društvi: Sovodnje, Briški grič iz Števerjana, pihalni orkester Kras iz Doberdoba, Oton Župančič iz Štandreža, Naš prapor iz Pevme, Jadro iz Ronk, Danica z Vrha ter Društvom beneških likovnih umetnikov iz Špetra v Benečiji. Pokrovitelji projekta so občine Gorica, Nova Gorica (EPK 2025), Sovodnje ob Soči in Doberdob ter Slovensko kulturno gospodarska zveza (SKGZ). Finančno Komigo podpirajo Dežela FJK, Urad Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu in Fundacija Goriške hranilnice.

Preberi tudi

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme