Začenja se Družinski abonma SSG

Fotografije: SNG Nova Gorica/Peter Uhan

V soboto, 8. januarja ob 17.00 so otroci in starši vabljeni na dvor Smrčuljčice, kjer bo na sporedu čisto posebna in zabavna ljubezenska zgodba, posodobljena različica znane Trnuljčice. SNG Nova Gorica bo namreč odprlo Družinski abonma Slovenskega stalnega gledališča s francosko pravljico o speči lepotici, ki sta jo po Perraultu priredila tudi brata Grimm. Najnovejšo priredbo pa podpisuje Leah Wilcox, v tem primeru skozi filter dramaturginje Ane Duša in režiserke Tjaše Črnigoj. V našem stoletju je zgodba pridobila nekoliko manj sentimentalno podobo, saj princeska čaka na poljub princa in konec stoletnega uroka, medtem pa glasno smrči.

Sodobna avtorica Leah Wilcox se je v svoji različici pravljice poigrala z vprašanjem poljuba. Marsikaj je zasukala, zapisala »narobe« oz. zgodbo nadgradila z »napakami«. V njeni pravljici kraljevič išče zmaja, da bi ga ubil: zasliši strašen zvok iz gradu, a na svoje veliko presenečenje tam namesto zmaja najde kraljično. Gledališka uprizoritev se poigrava s pričakovanji mladih gledalcev o dejanjih kraljeviča, kraljične in vile, ki skrbi za speče dekle, in zastavlja vprašanje, kako naj se vedejo dekleta in fantje ter kaj se od njih pričakuje. V predstavi v vlogi kraljične igra Urška Taufer, kraljevič pa je tržaški igralec Matija Rupel. Vila je Marjuta Slamič. Predstavo obogatijo songi, ki jih je uglasbil Miha Petric.

Družinski abonma SSG se bo nadaljeval februarja s koreografsko predstavo Gledališča Koper Žabji kralj in Rdeča kapica, marca z uspešnico Lutkovnega gledališča Ljubljana Bi se gnetli na tej metli?  in se bo zaključil aprila s hudomušno predstavo ljubljanskega Mini teatra Kakčeve dogodivščineBlagajna SSG bo prodajala Družinske abonmaje še 7. januarja od 10. do 14. ure, v soboto pa uro in pol pred začetkom predstave.

Po novih predpisih bo za vstop v dvorano obvezna uporaba fpp2 maske.

Trajanje predstave: 45 minut brez odmora

Namenjena je otrokom od 5. leta naprej

Ne pozabite na fpp2 masko!

VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=ULEWtR152xo

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme